Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά επανεκκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για τους αγώνες της με την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6) στο πλαίσιο των European Qualifiers.

Στην προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι διεθνείς που έχει επιλέξει ο Άγγελος Αναστασιάδης για τα δύο παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Ζέκα, Δώνη, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή μετά την προετοιμασία της Εθνικής στην Ολλανδία και το φιλικό στην Αττάλεια με την Τουρκία.

Ο τεχνικός της Εθνικής εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις και χαρακτήρισε μεγάλη υπόθεση την αναμέτρηση με την Ιταλία.

«Είναι μεγάλη υπόθεση ο αγώνας που έχουμε το Σάββατο. Νομίζω ότι αν πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Είμαι αισιόδοξος. Με τα παιδιά έχουμε αρκετά θέματα να τρέξουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι το Σάββατο», δήλωσε.

«Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, το γνωρίζετε πολύ καλά. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αρχής γενομένης από το σύνολο, μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένοι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι αυτό», συμπλήρωσε.

Για τον αγώνα με την Ιταλία ανέφερε ότι είναι ένα «δύσκολο παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα. Με μεγάλη Ιστορία, μεγάλους παίκτες, καλό προπονητή, αλλά και εγώ έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Εμείς έχουμε στόχο κάθε παιχνίδι, όπου και να παίζουμε, να το κερδίσουμε. Αρχής γενομένης από το ματς με την Ιταλία για να έχουμε αισιοδοξία και ψυχολογία για τα επόμενα».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αγωνιστική απραξία των διεθνών: «Μετά από μια εβδομάδα αποχή τα πόδια δυσκολεύονται πολύ περισσότερο. Φανταστείτε τώρα που έχουμε παιδιά από τις 5 του Μάη χωρίς αγώνα. Υπάρχει όμως καλή διάθεση και πιστεύω και στην εμπιστοσύνη που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους».

Όσο για τις επιλογές του και την απουσία του Τοροσίδη, διευκρίνισε ότι «ο Βασίλης ήταν στην ομάδα, ένας από τους αρχηγούς. Κανένας δεν τον έβγαλε από την ομάδα. Το παιδί είχε την ατυχία να τραυματιστεί. Δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι από την στιγμή που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κανέναν δεν διώχνουμε, ούτε απορρίπτουμε. Και ο Βασίλης είναι κομμάτι της ομάδας».