Στις 24 Ιουλίου θα αρχίσει η Εθνική ομάδα την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δίνει συνολικά εννιά φιλικά, έξι εκ των οποίων επί ελληνικού εδάφους.

Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα και Κίνα θα φιλοξενήσουν τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου με τους φίλους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να απολαμβάνει τον απόλυτο σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, με το εθνόσημο στο στήθος.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα παιχνίδια με Ιταλία, Τουρκία και Σερβία στο καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις».

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8 – 15/9).

Από εκείνη την ημέρα θα αρχίσουν τα εργομετρικά τεστ των παικτών, αλλά και οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Την Δευτέρα 5/8 η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα γίνουν και οι πρώτες αγωνιστικές δοκιμές. Το Ιράν, που έχει προκριθεί επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι αντίπαλος στις 8/8 σε αγώνα προπονητικού χαρακτήρα και στις 11/8 σε επίσημο, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 10/8 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, η οποία συμμετέχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Το βράδυ της 11/8 η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού, το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank». Στις 16, 17 και 18/8 θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία, την Τουρκία και την Σερβία.

Η αναχώρηση για την Κίνα είναι προγραμματισμένη για τις 21/8. Πρώτος σταθμός θα είναι η πόλη Σουτσόου (Suzhou), όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την Ιορδανία στις 24/8, την Κίνα στις 26/8 και μία εκ των Τουρκίας ή Σενεγάλης στις 27/8. Στις 28/8 θα ταξιδέψει για την Ναντζίνγκ, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της. Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 την 1η Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.

24/7 Έναρξη Προετοιμασίας
5/8 Αναχώρηση για Ηράκλειο Κρήτης
8/8 Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με το Ιράν
10/8 Φιλικό Ελλάδα-Ουγγαρία
11/8 Φιλικό Ελλάδα-Ιράν
11/8 Επιστροφή στην Αθήνα
16-18/8 Τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank»
21/8 Αναχώρηση για Κίνα
24/8 Φιλικό Ελλάδα-Ιορδανία
26/8 Φιλικό Ελλάδα-Κίνα
27/8 Φιλικό Ελλάδα-Τουρκία ή Σενεγάλη