Ήταν 31 Μαΐου 1981, ακριβώς πριν από 38 χρόνια, όταν ο προπονητής του πρώτου πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, Γκιούλα Λόραντ άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς βαθμολογική σημασία, στον πάγκο ήταν ο Γκιούλα Λόραντ, στη δεύτερη θητεία του ως προπονητής του Δικεφάλου, καθώς είχε επιστρέψει το 1980.

Στο 15ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ χάνει μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κούδα. Μάλιστα, όλη η Τούμπα πανηγύρισε αρχικά, καθώς η μπάλα είχε βρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων…

Μετά τη φάση αυτή, δύο λεπτά αργότερα, ο Λόραντ πήγε να πει κάτι προς τους συνεργάτες του και κατέρρευσε μπροστά στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Βασιλάκο και Τριανταφυλλίδη.

Οι προσπάθειες για πρώτες βοήθειες, έγιναν και ο Ούγγρος τεχνικός διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ. Ο καρδιοχειρούργος και φίλος του ΠΑΟΚ, Βασίλης Χαλβατζούλης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και μάλιστα, όπως δήλωσε τότε… «Η καρδιά του ήταν σμπαραλιασμένη, πρέπει να είχε καρδιοπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια».

Την ώρα του αγώνα, δε είπε κανείς κάτι στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι νίκησαν με 1-0, αλλά μετά το τέλος, όταν ενημερώθηκαν για την τραγική κατάληξη του προπονητή τους, ξέσπασαν σε κλάματα.

O Ούγγρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, έχοντας σπουδαία καριέρα, τόσο ως ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του, όσο και ως προπονητής αργότερα, φτάνοντας μέχρι και τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου.