Άκπομ: Θρησκεία ο ΠΑΟΚ, είναι εναντίον όλων- Θρύλος ο Σαββίδης

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Στην αγγλική εφημερίδα «The Sun» μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Δικεφάλου και το αήττητο, αλλά και τη ζωή του στην Ελλάδα.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν ότι είναι αήττητοι», ανέφερε αρχικά ο Τσούμπα Άκπομ, δηλώνοντας περήφανος για ότι κατάφερε φέτος με τον ΠΑΟΚ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα «The Sun», ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου αναφέρθηκε σε όλες τις εμπειρίες τις οποίες έχει αποκομίσει από την παρουσία του στον Δικέφαλου.

Αρχικά, μίλησε για το αήττητο της ομάδας, λέγοντας πως: «Γίναμε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 1963-64, αλλά και η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών μετά από 31 χρόνια που κατακτάει τον τίτλο, σε έναν θρίαμβο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ομάδα. Όλοι είναι ΠΑΟΚ. Δεν μιλάμε απλά για ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία και η ζωή τους. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μεταξύ των ομάδων των Αθηνών και του ΠΑΟΚ και γενικά είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι εναντίον όλων. Έπρεπε να κατακτήσουμε και πέρσι το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ να το πετύχει. Πέρσι συνέβησαν κάποια περιστατικά, που μας υποχρέωσαν να ξεκινήσουμε τη σεζόν με -2 βαθμούς».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και το γεγονός πως τους βοήθησε ιδιαίτερα να κατακτήσουν τους στόχους που είχαν θέσει. «Κάνουμε πάντα μία συνάντηση πριν από κάθε ματς. Είναι σαν μία ταινία. Μαζί με την ασφάλειά του και τους δύο μεταφραστές, οι οποίοι μεταφράζουν σε ελληνικά και αγγλικά από τα ρώσικα. Είναι ένας θρύλος. Αυτό που κάνει για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, είναι εκπληκτικό».

Σε ερώτηση για τη φιέστα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν είπε: «Ήταν τρελό. Δεν είχα δει ποτέ στην Ευρώπη ή κάπου αλλού κάτι αντίστοιχο. Έκαναν μία τεράστια γιορτή στο γήπεδο, με όλους τους παίκτες να βγαίνουν σε αυτό. Υπήρχαν πρώην ποδοσφαιριστές, γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, όλοι οι οπαδοί βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά, μπήκαμε σε ένα λεωφορείο για… πάρτι και πήγαμε στον διάσημο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι γέμισαν από οπαδούς. Όλοι είχαν πυρσούς, τους αγαπάνε πολύ εδώ. Θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε αυτή την τρελή γιορτή. Πραγματικά ήταν τρελοί πανηγυρισμοί».

Ερωτηθείς για την απόφαση να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου χωρίς κόσμο και την κατάκτηση του τροπαίου: «Ήταν στενάχωρο που ο τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά αυτό συνέβη εξαιτίας της βίας στο παρελθόν μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Υπήρχαν μόνο οικογένειες και δημοσιογράφοι και πάλι δεν είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα».

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην Άρσεναλ, εκφράζοντας την επιθυμία του να την αντιμετωπίσει στο Champions League: «Πάντα λέω πως θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω στο Emirates, ανεξάρτητα από το αν παίζω για την Άρσεναλ ή εναντίον της και να σκοράρω. Τώρα θα ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Άρσεναλ. Αυτό, θα ήταν το όνειρό μου».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.