Κάτσε: Άξιζε το νταμπλ ο ΠΑΟΚ, μάλλον θα πουληθώ

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Έργκους Κάτσε, ο οποίος αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναικού, μίλησε στην εφημερίδα «metrosport» για την απόφασή του να αποχωρήσει, το συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΟΚ και το μέλλον του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του νταμπλ από τον Δικέφαλο, τονίζοντας πως ήταν κάτι δίκαιο και άξιζε τους τίτλους, ενώ κατέθεσε την άποψή του σχετικά με τους παίκτες… κλειδιά των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από τον Παναθηναϊκό αποχωρώ. Αποχαιρέτησα όλους όσους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια. Πέρασα δύο όμορφες σεζόν που δεν θα ξεχάσω ποτέ» είπε αρχικά και συνέχισε: «Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Τώρα σκέφτομαι μόνο τις υποχρεώσεις μου με την εθνική και μετά θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας για το μέλλον μου. Απ’ ότι έχω μάθει, μάλλον, θα πουληθώ. Εμένα στόχος μου είναι να παίζω, οπότε, ίσως, αυτή να είναι η καλύτερη λύση για όλους».

Αναφορικά με την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρος: «Είδα πολλά από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Άξιζε και τους δύο τίτλους. Κατέκτησε δίκαια και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ήταν η καλύτερη ομάδα. Μάλιστα, το πήρε αήττητος. Δεν είναι τόσο εύκολο το 2019 να το πετύχεις αυτό. Είναι πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ σημαντικό που οι ποδοσφαιριστές είναι για πολλά χρόνια μαζί και ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο.

Σίγουρα, όπως όλες οι ομάδες, είχε ποδοσφαιριστές βαρόμετρα, όπως ο Πασχαλάκης και ο Βιεϊρίνια. Γενικότερα, η τετράδα της άμυνας ήταν το κλειδί. Αν δεν τρως γκολ, κάποια στιγμή θα βάλεις. Ο Μπίσεσβαρ, ακόμη, μπορούσε με μία φάση να γίνει επικίνδυνος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Πρίγιοβιτς στην αρχή. Βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές, όποιος και αν έμπαινε δεν φαινόταν η διαφορά».

Μιλώντας για τον μεγάλο στόχο της παρουσίας στο Champions League: «Μπορεί να τα καταφέρει. Οπως είδαμε πέρσι χρειαζόταν το κάτι παραπάνω. Το Champions League είναι κάτι διαφορετικό, πρέπει μία ομάδα να είναι πολύ δυνατή. Ο κορμός υπάρχει στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι με δύο-τρεις πολύ ποιοτικές προσθήκες θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα».

Για την αποχώρηση Βαρέλα και Σάκχοφ: «Πιστεύω ότι, ειδικά, του Βαρέλα είναι πολύ σημαντική, γιατί ήταν βασικότατος τα τελευταία τρία χρόνια. Και οι δύο ήταν καλοί παίκτες. Ήταν δικιά τους επιλογή, σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Δεν ξέρω που δεν τα έχουν βρει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι βοήθησαν πολύ για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, μία στιγμή είσαι εδώ και την άλλη είσαι αλλού».

Ως χαφ, για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ απάντησε: «Ο Κάνιας, ο Μαουρίσιο και ο Σάκχοφ είναι πολύ καλοί παίκτες. Αν έμεναν όλοι, με μία πολύ καλή προσθήκη θα ήταν καλυμμένη η ομάδα. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μία πολύ καλή μεταγραφή σε κάθε γραμμή».

Τέλος, μιλώντας για τον Πέλκα ανέφερε: «Με τον Πέλκα ήμασταν μαζί για πολλά χρόνια, από τις ακαδημίες. Είναι πολύ καλός παίκτης. Παρότι είχε έναν τραυματισμό στη διάρκεια της σεζόν και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όλη τη χρονιά όσο θα ήθελε, είδα ότι στον τελικό Κυπέλλου ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Το… μισό τρόπαιο του ανήκει».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.