Λουτσέσκου: Το πήραμε και πέρσι, εύκολο να κρίνεις έτσι την εισβολή Σαββίδη με όπλο

|
THESTIVAL TEAM

Για τεράστια αδικία κατά του ΠΑΟΚ πέρσι και εκδίκηση τη φετινή σεζόν έκανε λόγο ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Ο Ρουμάνος τεχνικός καυτηρίασε όσα έγιναν στα περσινά ντέρμπι της Τούμπας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ δικαιολόγησε την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο γήπεδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ που θεωρεί πως μπορούν να παίξουν σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, αλλά και στην προοπτική να εργαστεί ο ίδιος στην Ιταλία.

Αναλυτικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για:

-το αήττητο πρωτάθλημα: «Το έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς πήραμε περισσότερα παιχνίδια. Όλα οφείλονται σε αυτό το γκρουπ των εξαιρετικών επαγγελματιών και χαρακτήρων που έχουμε και στην ενότητά τους. Δουλέψαμε σκληρά και καθημερινά και είχαμε την επιθυμία για νίκη».

-την απώλεια του Πρίγιοβιτς: «Όταν δουλεύεις και έχεις χαρακτήρα, αντιδράς και ξεπερνάς τα πάντα. Πέρα από τη φυγή του Πρίγιοβιτς, είχαμε και σοβαρούς τραυματισμούς, δύο παίκτες με χιαστούς, όμως η ενότητα μάς βοήθησε να ξεπεράσουμε τα πάντα».

-το -2 που άρχισε το πρωτάθλημα: «Από εκεί άρχισαν όλα. Και πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά μας αφαίρεσαν 9 βαθμούς και άλλους 2 φέτος. Είναι μια τεράστια αδικία να βλέπεις άλλους να σου παίρνουν αυτό που εσύ κέρδισες στο γήπεδο. Αυτό όμως μας έδωσε μεγαλύτερη συσπείρωση και επιθυμία για εκδίκηση. Το συναίσθημα είναι το παν στην Ελλάδα, πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο, από την αποθέωση στη σκληρή κριτική σε ένα λεπτό. Αν αρχίζεις με -2, στην πρώτη ισοπαλία βρίσκεσαι στο -4 από τον πρώτο και μετά αρχίζει μέσα στην ομάδα απαισιοδοξία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Όμως εμείς ήμασταν δυνατοί και μετά από πέντε σερί νίκες αντιληφθήκαμε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».

-την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είναι εύκολο όταν απέξω βλέπεις μια εικόνα και κρίνεις. Όμως πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Πρώτον, είχε άδεια να φέρει όπλο όπου κι αν πήγαινε. Δεύτερον, να δούμε το πλαίσιο αυτού του περιστατικού. Είναι ένας επιχειρηματίας που ήρθε εδώ και επένδυσε πολλά. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε όλη τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικονομία. Ήθελε να φτιάξει μια ομάδα κορυφής και ήμασταν πρώτοι μέχρι να γίνει κάτι ντροπιαστικό. Όταν ήρθε ο Ολυμπιακός, οι οπαδοί μας πέταξαν ως συνήθως χαρτί τουαλέτας στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν το θέατρο με τον προπονητή τους να παριστάνει πως τραυματίστηκε. Αποχώρησαν από το γήπεδο, αρνήθηκαν να παίξουν. Απίστευτο! Πώς αποκαλείς έναν τέτοιο προπονητή; Όταν ενεργείς έτσι, τι κίνητρο δίνεις στους παίκτες σου;. Έδωσαν τον αγώνα στον Ολυμπιακό με 3-0 στα χαρτιά και χάσαμε την πρώτη θέση. Δύο εβδομάδες μετά ήρθε η ΑΕΚ και με νίκη θα ήμασταν πάλι πρώτοι. Στο 90’ πετύχαμε ένα κανονικό γκολ, ο διαιτητής το κατακυρώνει, πανηγυρίζουμε, όμως οι αντίπαλοι διαμαρτύρονται και μετά από πέντε λεπτά ο διαιτητής πηγαίνει πίσω και το ακυρώνει. Ο πρόεδρος τότε αντέδρασε εισβάλλοντας στο γήπεδο, ίσως για να δώσει ένα μήνυμα. Είναι εύκολο να βλέπεις μια φωτογραφία και να σχολιάζεις. Μας αφαιρέθηκαν έτσι 9 βαθμοί. Όμως αν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας οφείλεται επίσης στον πρόεδρό μας, γιατί έφτιαξε μια ομάδα με ποιότητα».

-το αήττητο πρωτάθλημα του Κόντε με τη Γιουβέντους: «Είναι διαφορετικές συνθήκες και δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε. Όμως ένα πράγμα μπορεί να είναι κοινό: η νοοτροπία του νικητή. Γιατί σε κάθε συνθήκη η νίκη δεν είναι ποτέ εύκολη».

-το ποιους παίκτες βλέπει να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο: «Οι εξτρέμ Ζαμπά και Λημνιός, ο σέντερ φορ Άκπομ, που προέρχεται από την Άρσεναλ, κι ο Σφιντέρσκι που αποκτήσαμε τον Ιανουάριο. Είναι όλοι τους νεαροί, με ταλέντο και περιθώρια βελτίωσης».

-την επιρροή από τον πατέρα του, Μιρτσέα: «Με επηρέασε στη φιλοσοφία. Πάντα τον έβλεπα να δουλεύει και τον άκουγα από μικρό παιδί. Έτσι μεγάλωσα, δεν θα μπορούσα να μην επηρεαστώ».

-το αν θα πήγαινε στην Ιταλία: «Ποιος ξέρει τι μπορεί να μας φέρει η ζωή. Όμως η Ιταλία είναι… Ιταλία. Παραμένει μια μεγάλη ποδοσφαιρική χώρα. Κάθε παιδί που ερωτεύεται το ποδόσφαιρο θέλει αργά ή γρήγορα να βρεθεί εκεί».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.