Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά ο υποβιβασμός του στην Α2 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και δεν κατέβηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για να αγωνιστούν απέναντι στο «τριφύλλι» στον Α' Γύρο των πλέι οφ. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν πράξη όσα είπαν στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 και οι Πειραιώτες αποχαιρετούν πλέον την Basket League.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ, όταν μια ομάδα δεν παίξει σε αγώνα των πλέι οφ χάνει τη σειρά και στη συνέχεια υποβιβάζεται στην Α2.

Έτσι, αφού το φύλλο αγώνα έκλεισε με 20-0 και με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Πειραιά αναμένεται πια να υποβιβαστεί και τυπικά στη δεύτερη κατηγορία.

Η οριστικοποίηση της απόφασης της τιμωρίας των «ερυθρολεύκων» θα βγει μέσα στις επόμενες ώρες (το αργότερο μέχρι το πρωί της Πέμπτης). Άλλωστε, την Πέμπτη (23/5) ήταν προγραμματισμό το Game 2 της σειράς με τους «πράσινους», το οποίο δεν θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Πηγή: sdna.gr