Δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και υποβιβάστηκε στην Α2

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν προσήλθε στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως αναμενόταν, με συνέπεια να υποβιβαστεί οριστικά στην Α2 κατηγορία όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Πρόκειται για μία ιστορική ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Η απόφαση διοίκησης και οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού υλοποιήθηκε, η ομάδα των “ερυθρολεύκων” δεν κατέβηκε στον ΟΑΚΑ και το φύλλο αγώνα έκλεισε με 20-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι Πειραιώτες, όπως είχαν αποφασίσει εδώ και μέρες και είχαν ενημερώσει από σήμερα το πρωί ότι θα πράξουν οριστικά, δεν πήγαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το ντέρμπι που είχε προγραμματιστεί για τις 19:00.

Έτσι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα του τζάμπολ, με νικητή τον Παναθηναϊκό με σκορ 20-0 στα χαρτιά.

Με βάση τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός αποβάλλεται από την συνέχεια της σειράς των πλέι οφ του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στην Α2, που αναμφίβολα δημιουργεί μία τεράστια κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Τι μένει από εδώ και πέρα; Οι προσφυγές που εκκρεμούν στο ΑΣΕΑΔ αποτελούν την τελευταία… σανίδα για τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Η απόφαση της διοίκησης και των οργανωμένων δημιουργεί μία ιστορική κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ και πλέον μένει να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι κανονισμοί δεν… αλλάζουν και πως με βάση όλα όσα έχουν συμβεί, η νέα σεζόν θα βρει τους “ερυθρόλευκους” στην Α2 και με το… -6

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.