Προμηθέας-ΠΑΟΚ με τη “γλώσσα” των αριθμών

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Προμηθέας υποδέχεται αύριο (18/5) τον ΠΑΟΚ για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να αναλύει την προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μαζί ολοκλήρωσαν τα περσινά πλέι οφ, μαζί αρχίζουν τα φετινά. Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει αύριο (18/5, 17:00) τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας αφού τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου και ο αντίπαλος του στην 5η.

Η αχαϊκή ομάδα αγωνίζεται για δεύτερη φορά στα πλέι οφ και πέρσι στην αντίστοιχη φάση απέκλεισε με 2-0 το Λαύριο Aegean Cargo. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, σε σύνολο 15 προημιτελικών σειρών -από το 2002-03 όταν και καθιερώθηκε το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής- μετράει τέσσερις προκρίσεις, όλες όμως με πλεονέκτημα έδρας. Στις εννιά φορές που έπαιξε σε αυτή τη φάση με μειονέκτημα έδρας, έμεινε εκτός ημιτελικών. Ο Δικέφαλος έχει απολογισμό στη συγκεκριμένη φάση, 12 νικών και 23 ηττών.

Στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, οι ομάδες σημείωσαν ευρείες εντός έδρας νίκες…

*Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στις 20 Οκτωβρίου, με 81-56 (Χρυσικόπουλος 16π, 5ρ, Χάτσερ 15π, 7ασ – Μπράουν 20, Τσαϊρέλης 12).

*Ο Προμηθέας “απάντησε” σε εκείνο του δεύτερου γύρου, στις 2 Φεβρουαρίου, με το 82-59 (Γκίκας 14, Έλις 12π, 9ρ, Σαλούστρος 12 – Χρυσικόπουλος 13, Μαργαρίτης 11π, 10ρ.).

Έτσι μετά από αυτά τα παιχνίδια, στη διάρκεια της τριετούς συνύπαρξης τους, ο ΠΑΟΚ μετράει έξι και ο Προμηθέας τρεις νίκες. Η διαφορά δημιουργήθηκε στη φάση των μικρών τελικών των περσινών πλέι οφ, στην οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 3-0. Είχε νικήσει στο πρώτο με 81-79 στην Πάτρα, στο δεύτερο με 100-61 στην Πυλαία και με 91-79 εκ νέου στην Πάτρα.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

promitheas-paok1705193.jpg

TO ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

LIMIT UP

Στην 3η θέση της λίστας των ομάδων με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ασίστ ήταν ο Προμηθέας στην κανονική περίοδο (19,65) ενώ ήταν 3ος και στα επιθετικά ριμπάουντ με 11,46 ανά αγώνα, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Άρη. Ακόμη η αχαϊκή ομάδα είχε τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο κοψιμάτων (2,73).

LIMIT DOWN

Ο Προμηθέας ήταν η ομάδα με τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ στην κανονική περίοδο (20 ανά αγώνα) ενώ είχε το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, εκτελώντας με 31,86%, ποσοστό καλύτερο μόνο από εκείνα του Χολαργού και του Ήφαιστου.

ΠΑΟΚ

LIMIT UP

Ο Δικέφαλος ήταν η πιο παραγωγική ομάδα της κανονικής περιόδου στα τρίποντα. Είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο εύστοχων τρίποντων (9,69) αλλά και το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (38,07) και με σημαντική διαφορά από το 2ο Περιστέρι Βίκος Cola (+2,24). Ακόμη είχε τον τρίτο μικρότερο αριθμό λαθών (12,31), πίσω μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

LIMIT DOWN

Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο ομάδα της κανονικής περιόδου στα ριμπάουντ, όντας τελευταίος τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά, για να περιοριστεί σε έναν μέσο όρο 32,62 ανά αγώνα και έχοντας μάλιστα 42 ριμπάουντ λιγότερα από το Ρέθυμνο Cretan Kings που τον ακολούθησε στη συγκεκριμένη λίστα. Ακόμη ήταν προτελευταίος σε εύστοχα δίποντα (16,85) και δεύτερος σε φάουλ (23,65).

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

*Ο Χρήστος Σαλούστρος απέχει 25 πόντους από τους 1.000 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Ο Λεωννίδας Κασελάκης χρειάζεται οχτώ ριμπάουντ για να συμπληρώσει τα 700 στην κατηγορία.

*Τρεις πόντους μακριά από τους 1.600 είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ενώ με μία μόνο προσπάθεια δύο πόντων, θα φτάσει τις 1.000.

ΠΑΟΚ

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με ένα επιθετικό ριμπάουντ θα φτάσει τα 200 και με ένα εύστοχο τρίποντο, θα συμπληρώσει τα 100 στην Betshop Basket League.

*Ένα κλέψιμο θα είναι αρκετό για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, για να συμπληρώσει τα 100 στην καριέρα του στην επαγγελματική κατηγορία.

*Ο Φιλ Γκος με τέσσερις ασίστ θα γίνει ο 6ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα φτάσει τις 150+ στην Betshop Basket League.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.