Ανατράπηκε η πρωτόδικη δικαστική απόφαση σχετικά με τον αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός (6-0), που είχε διεξαχθεί τη σεζόν 2016/17, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη τον σύλλογο του Ηρακλείου για χειραγώγηση του ματς με τον αντίστοιχο της Πιερίας και είχε ανακοινώσει τον υποβιβασμό των δυο κατά μια κατηγορία, δηλαδή τον πρώτο στη Football League και τον δεύτερο στη Γ' Εθνική, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι την επικύρωση της αναδιάρθρωσης.

Εξάλλου τους είχε αφαιρέσει από 6 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 300.000 ευρώ. Επίσης στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ και απαγορεύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, αλλά και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής. Ιδια τιμωρία και για τον πρόεδρο του Αιγινιακό, κ. Νώπα.

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές Λιόλιο, Τόλιο και Γιαζιτζόγλου (του Αιγινιακού) απαγορεύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δέκα χρόνια και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Τέλος, στον κ. Μαχαιρίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του ΟΦΗ κ. Πηρουνάκης απαλλάχθηκε.

Ολοι αθώοι στην επιτροπή εφέσεων 

Όλοι οι παραπάνω κρίθηκαν αθώοι από την Επιτροπή Εφέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες κι εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα της πειθαρχικής απόφασης σημειώνεται ότι: «Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας».