Παντελίδης: Οι προπονητές στην Ελλάδα έχουν συμβόλαιο… για μια μέρα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Για όλα τα θέματα σε μια σεζόν με πολλές διακυμάνσεις μίλησε ο Σάββας Παντελίδης, με έμφαση στο τι άλλαξε την ψυχολογία στον Άρη με τον ερχομό του.

Ο Έλληνας τεχνικός, σε συνέντευξή του στο OPEN BEYOND TV και την εκπομπή «Total Football», επεσήμανε τον φόβο που υπήρχε στους «κίτρινους» και τους λόγους, που έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τη σχέση παικτών-προπονητή: «Το σημαντικό είναι να μην χάνουν εκείνοι την εμπιστοσύνη τους στον προπονητή. Καταλαβαίνω, ότι είναι δύσκολο, πρέπει να είσαι εκεί, να βγαίνεις μπροστά και να απορροφάς τους κραδασμούς. Μέχρι το ματς με την Ξάνθη, παίζαμε με τον φόβο του τι θα γίνει, όταν χάσουμε».

Για το κακό ξεκίνημα του Αστέρα: «Δεν υπάρχει απλή εξήγηση, είναι σύνθετη. Επέδρασε, σίγουρα, στην ψυχολογία της ομάδας αυτό το ξεκίνημα και μετά όλα έγιναν πιο δύσκολα. Για αυτό λέω, ότι το πιο δύσκολο είναι η διαχείριση των ατόμων. Εκεί πρέπει να αντέξεις, να είσαι δυνατός, να μην ακούς τίποτα και να επικεντρωθείς στη δουλειά».

Για την ετοιμότητα κάθε παίκτη: «Για μένα, από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία, η προπόνηση είναι κάτι υπέροχο. Δεν υπάρχει ένα πράσινο ή ένα κόκκινο κουμπί, που πατάς και παίζεις ή σταματάς να παίζεις. Εγώ βλέπω τους παίκτες μου από την προπόνηση, θεωρώντας πως αν τα πάνε καλά, κατά 80% θα είναι καλοί και στο γήπεδο».

Για το πώς οδηγήθηκε στην έξοδο από τον Αστέρα: «Είχα μια σημαντική συζήτηση με τους ανθρώπους του Αστέρα προτού φύγω. Είχαμε μόλις χάσει με 1-0 σε ένα ματς και σε συνέντευξή μου κάπως χαμογέλασα. Αυτή δεν είναι η δική μου εικόνα και σκεφτήκαμε πώς είναι δυνατόν να χάνουμε και να χαμογελάω. Ήταν η στιγμή, που κατάλαβα ότι ίσως πρέπει να φύγω και τους είπα, ότι αν δεν κερδίζαμε το επόμενο ματς, θα λυνόταν η συνεργασία μας».

Για το διετές συμβόλαιο στον Άρη: «Οι προπονητές έχουν συμβόλαιο… για μια μέρα στην Ελλάδα. Εγώ, βέβαια, είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει μακροπρόθεσμα και στην αρχή το πλήρωσα στον Άρη. Ήξερα, ότι θα περάσω μια δύσκολη διαδικασία. Είναι η δεύτερη φορά, που κάνω διετές συμβόλαιο. Το σημαντικό είναι να περνάς καλά».

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.