Ημέρα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη: Άρης-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Σήμερα στις 18:00 θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο “Nick Galis Hall”.

Μόνο στα PAOK FC Official Stores διαθέσιμη η Team Line 18/19 !

Οι δύο ομάδες της πόλης θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Πέρα από το γόητρο, “κιτρινόμαυροι” και “ασπρόμαυροι” έχουν και βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι, καθώς προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα. Ο Άρης μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες μετά τη διακοπή του Φεβρουαρίου ενώ ο Δικέφαλος από την εντός έδρας ήττα από τον Ήφαιστο. Στη βαθμολογία ο Άρης είναι στο 6-13 ενώ ο ΠΑΟΚ στο 12-7.

Στο ματς του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 95-79 (Γκος 23π, 5/11τρ, Χρυσικόπουλος 20π, 3/3δ, 4/8τρ – Μποχωρίδης 15π, 2/2β, 2/2δ, 3/5τρ, Χάρις 14, Νταλό 13π, 4ρ, 9ασ.), διευρύνοντας το προβάδισμα του στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού μετράει πλέον 44 νίκες έναντι 30 του Άρη. Στα παιχνίδια στα οποία ο Άρης είναι γηπεδούχος, έχει και το προβάδισμα με 19 νίκες έναντι 16 του ΠΑΟΚ, υπολογίζοντας τόσο τα παιχνίδια στα οποία υπήρχε τυπικά γηπεδούχος -την εποχή που οι δυο τους μοιράζονταν την ίδια έδρα- όσο και αυτά στα οποία υπήρχε πραγματικό πλεονέκτημα έδρας.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.