Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί την Πέμπτη, για παράτυπη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, εκτός από αυτή την δικαστική «μάχη», θα έχει ακόμη μία, εκείνη που αφορά την υπαιτιότητα της ΠΑΕ για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το άρθρο 15 παρ.5 ε. που αναφέρεται σε προσωρινή διακοπή αγώνα, ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πετύχει μέχρι και την επανέναρξη του παιχνιδιού για να συνεχιστεί από το 70ο λεπτό που σταμάτησε και να ολοκληρωθεί. Κάτι που δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, βέβαια.

Από κει και πέρα, όμως, το «τριφύλλι» κλήθηκε και για διακοπή αγώνα με δική του υπαιτιότητα και επεισόδια έξω από το γήπεδο με βιαιοπραγίες. Αν ο Παναθηναϊκός κριθεί ένοχος και για τις δύο αυτές κατηγορίες, τότε θα του επιβληθεί αφαίρεση έξι βαθμών. Αν κριθεί ένοχος μόνο για την μία κατηγορία, θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών.

Η κλήση σε απολογία αναφέρει τα εξής:

ΣΤ/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’, 3 περ. α’ και στ’, παρ. 4 περ. β’ και παρ. 5 περ. ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ. 3 ΙΙ περ. α’, β’, γ’ και δ’ του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ