Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την αυτοσυγκέντρωση των παικτών του, ο Λούκα Μπάνκι μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους, πριν ρίξει τους τόνους εν όψει της συνέχειας που θα βρει την ΑΕΚ απέναντι στη Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης. Απόψε, όπως το προβλέψαμε, ήταν ένα δύσκολο ματς. Εκτιμώ την προσπάθεια της ομάδας μου, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο παρά τα άσχημα ποσοστά μας στο σουτ. Είχαμε μεγάλα προβλήματα με τραυματισμούς των Θίοντορ - Ξανθόπουλου. Δώσαμε τον τόνο σε όλο το ματς, στα 40 λεπτά, σε όλη τη σειρά και στα 80 λεπτά της. Κάναμε σπουδαία δουλειά από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης έως απόψε που τελειώσαμε τη δουλειά.

Ο κόσμος ήθελε τη νίκη και θα ήταν λίγο δυσαρεστημένος, παρόλα αυτά πρέπει να γιορτάσει την πρόκριση μετά από μια σειρά 80 λεπτών με ένταση και πολλή ποιότητα. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο γύρο, έχουν νέο προπονητή και προσπαθούν να διορθώσουν την ταυτότητα και τις προτεραιότητές τους. Θα είναι διαφορετικό το περιβάλλον αυτής της σειράς, θα είναι ματς playoffs και όχι ομίλου. Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι η Μπάμπεργκ και η Χάποελ μπορούν να κερδίσουν τη διοργάνωση. Τις κερδίσαμε ήδη, είμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε έως εδώ. Ελπίζω η ομάδα να είναι υγιής και να αντιμετωπίσει τους αγώνες αυτούς με την ίδια ενέργεια, αυτοσυγκέντρωση και θέληση".

Ο Γιόνας Ματσιούλις δήλωσε πως: "Το ματς ήταν σκληρό, όπως το περιμέναμε. Οι εννέα πόντοι ήταν... τίποτα. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, ήταν σημαντικό για όλους αυτό το παιχνίδι. Χαίρομαι που προκριθήκαμε. Συνεχίζουμε, ελπίζω έως το τέλος".