Η FIFA επέβαλε τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών στην Τσέλσι για τις επόμενες δύο περιόδους, λόγω παραβίασης κανονισμών στον τρόπο ενσωμάτωσης ανήλικων ποδοσφαιριστών στα τμήματα υποδομής της!

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ερευνούσε εδώ και καιρό την κατάσταση που επικρατεί στους «μπλε» αναφορικά με τους ποδοσφαιριστής ηλικίας κάτω των 18 ετών από τα τμήματα υποδομής και στον λονδρέζικο σύλλογο φαίνεται πως ήξεραν ότι είχαν... λερωμένη τη φωλιά τους.

Η συνέπεια, είναι... κάκιστη για την Τσέλσι, αφού πλέον ενημερώθηκε από τη FIFA πως δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές για το προσεχές καλοκαίρι αλλά και για τον χειμώνα του 2020, αφού της επιβλήθηκε τιμωρία απαγόρευσης προσθηκών στο ρόστερ για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.

Παράλληλα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 400.000 λιρών.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το gazzetta.gr πως και το 2009 είχαν τιμωρηθεί οι «μπλε» με απαγόρευση μεταγραφών λόγω παραβίασης κανονισμών στην απόκτηση του Γκαέλ Κακουτά, ο οποίος ανήκε στον σύλλογο από το 2007, όταν και είχε αφήσει τη Λανς. Μάλιστα, ο παίκτης τότε είχε κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 780.000 ευρώ!

Η απάντηση της Τσέλσι

Η Τσέλσι με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για τις οποίες η FIFA επέβαλε τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών για τις επόμενες δύο περιόδους και ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει ένσταση στην ποινή. «Συνεργαστήκαμε απόλυτα με τη FIFA στην έρευνα που έκανε...» προσθέτουν οι «μπλε».

Ο λονδρέζικος σύλλογος, ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, τόσο το προσεχές καλοκαίρι, όσο και τον Ιανουάριο του 2020, καθώς, εντοπίστηκαν 29 περιπτώσεις παικτών στους οποίους έγινε παραβίαση κανονισμών αναφορικά με τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στα τμήματα υποδομής του κλαμπ στα τμήματα ηλιακών κατηγοριών κ-18.

Η Τσέλσι αρνείται ν' αποδεχθεί τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα της FIFA, τονίζοντας μάλιστα πως συνεργάστηκε άψογα με την Ομοσπονδία και παρείχε ό,τι στοιχεία της ζητήθηκαν.

«Ενεργήσαμε βάσει κανονισμών και θα το αποδείξουμε αυτό με την ένστασή μας...» αναφέρουν οι «μπλε» στην επίσημη τοποθέτησή τους.