Για την αγχωτική νίκη του Άρη, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που τους ζητήθηκε να λύσουν το συμβόλαιο τους με τους «κιτρινόμαυρους» και φώναξαν «παρών» στην αναμέτρηση με την Λαμία, μίλησε ο Σάββας Παντελίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς:

«Είναι τώρα 14 μέρες, που μπορούσαμε λόγω καιρού να κάνουμε τέσσερις προπονήσεις. Δεν είχαμε λύσεις σε αρκετές θέσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε παιδιά που τους έχουμε ζητήσει να λύσουν τα συμβόλαια τους, αλλά ήταν εκεί. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα μας, όχι από την προσπάθεια αλλά από την δημιουργία φάσεων.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η αντικατάσταση του Γκάμα. Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι ο Γιουνές δεν μπορούσε να συμμετάσχει πάνω από 20 λεπτά. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Θα μπορούσε να λήξει ισοπαλία, αλλά πετύχαμε γκολ στις φάσεις που δημιουργήσαμε. Περιμένουμε νέα παιδιά που θα βοηθήσουν».

Για το τι θα έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος, ώστε να αντιληφθεί καλύτερα την κατάσταση:

«Το προηγούμενο διάστημα, τα άσχημα αποτελέσματα με Ατρόμητο και Εργοτέλη, δεν είναι το καλύτερο κλίμα. Για όλα αυτά υπάρχει μια εξήγηση. Η κατάσταση της ομάδας. Όταν υπάρχει τέτοια πίεση και η ομάδα μπόρεσε τις τελευταίες 14 μέρες να γυμναστεί έξι φορές, όταν η ομάδα δεν έχει επιλογές. Θέλεις να αλλάξεις κάτι αλλά δεν είναι εύκολο. 80 λεπτά αγωνιστήκαμε με 2 αριστερά μπακ. Είμαστε σε φάση μετάβασης. Δείξαμε σοβαρότητα, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει. Δεν είχαμε πολλές λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι».

Για θέματα ψυχολογίας και μη απόδοσης παικτών:

«Νομίζω πως έχει να κάνει καθαρά με την κατάσταση με την οποία βρίσκονται τα παιδιά. Ο Μαρτίνεθ είχε περισσότερη διάθεση και όρεξη. Σιγά-σιγά, δείχνει στη προπόνηση μια καλύτερη εικόνα».

Για το αν άργησαν οι μεταγραφές:

«Συνέβησαν πράγματα που δεν γίνονται. Τραυματίστηκε ο Σιώπης, τραυματίστηκε και ο Γιουνές. Είχαμε τον τραυματισμό του Γκάμα, την τιμωρία του Μπάσα. Δεν είναι εύκολο να χάνεις αυτούς τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου:

«Εγώ πρώτα απ' όλα δεν είμαι ευχαριστημένος. Η δική η δουλειά, αρχίζει και τελειώνει στο να κάνω τη δουλειά και να μην υπάρχουν αυτά. Δεν μπορώ να κρίνω, πρέπει να το αποδείξω με την δουλειά μου».

Για τον τραυματισμό του Γκάμα:

«Θα μάθουμε αύριο».

Για το τι θα προσφέρει ο Τόνσο:

«Είναι έτοιμος και θα φέρει ενέργεια. Δύο-τρία παιδιά μέσα στην ομάδα, θα φέρουν καλύτερο ρυθμό και πίεση».

Για το κλάμα του Γιώργου Βαλεριάνου:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, προτιμώ να μιλήσω πρώτα στα παιδιά και μετά δημόσια».