Γουλιέλμος: Αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί ίσως έχουμε κάτι οριστικό στο θέμα προπονητή

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με αφορμή τη λύση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον αντικαταστάτη του στον πάγκο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Libero 107.4 FM:

Για την εξέλιξη στο θέμα προπονητή:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Ο Άρης έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, να συμπεριφερθεί τίμια στον άνθρωπο που είχε το αθλητικο τιμόνι της ομάδας. Ο Άρης πρέπει να είναι και πρέπει να δείχνει ότι είναι ο ηθικός ηγέτης του ελληνικού μπάσκετ. Δεν αρκεί να πληρώνει μόνο στην ώρα του, που είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που το κάνει. Ίσως αργά το βράδυ σήμερα, ίσως αύριο το πρωί, να έχουμε κάτι οριστικό, στο θέμα προπονητή.

Όλοι οι Έλληνες προπονητές που είναι ελεύθεροι και μερικοί που δεν είναι, επέδειξαν ενδιαφέρον για την θέση. Είναι πολύ συγκινητικό το πόσο μιλάει στην καρδιά των μπασκετικών ο Άρης. Πρέπει να είναι μία επιλογή που θα διασφαλίζει όχι μόνο τα πρέπει, αλλά και τα θέλω και την ηθική της συνεργασίας, αλλά και το αύριο. Πρέπει να ξέρουμε ότι θα κρατήσει για χρόνια αυτή η συνεργασία.”

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου:

«Η συνεργασία με τον κ. Αγγέλου, είναι συγκινητικό το πως τελείωσε. Είναι ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος. Θα συνεχίσει να μας βοηθάει με την τεχνογνωσία και την ικανότητά του. Ο κ. Αγγέλου είπε ότι «όσο κι αν δε θέλω να φύγω, σας δίνω δίκιο σε ό,τι αποφασίσετε και θα είμαι δίπλα σας». Η στάση του είναι, συγκινητικά, καλή.”

Για τον Γιάννη Καστρίτη κι αν έχει προβάδισμα αυτήν τη στιγμή:

«Δεν υπάρχει κάποιος που είναι πιο κοντά ή πιο μακριά. Η λίστα των πιθανών αντικαταστατών, είναι, πλέον, μικρή. Να δούμε ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Αυτός που θα δείξει την επιθυμία να είναι στον Άρη, αυτός θα είναι και προπονητής. Όλοι όσοι είναι ελεύθεροι δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους, να έρθουν στον Άρη. Ειλικρινέστατα σας λέω ότι, στο τέλος τραγουδάει η χοντρή. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Για την πορεία της ομάδας:

Θέλει υπομονή και επιμονή για να αναδείξει το ανάστημά του. Δεν έχει μια σταθερή πορεία στα όργανα του ελληνικού μπάσκετ, είχε πισωγυρίσματα. Οι πάντες που μου μιλάνε, μου μιλάνε με ένα ύφος με ενδιαφέρον και κάποιοι με έναν φόβο. Αυτό που πρέπει ο Άρης να κάνει για να τον σέβονται οι πάντες, είναι να μείνει σταθερός στις αρχές του. Να ξαναποδείξει στους πάντες ότι είναι κυρίαρχος στο είδος του, στο μπάσκετ δηλαδή».

Για το τηλεοπτικό και της συμπεριφοράς που τυγχάνει η ομάδα, από τους φορείς του μπάσκετ:

«Οι αθλητικές Α.Ε. δεν μετρούνται με το πόσα λεφτά έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Μετρούνται με την δυναμική που έχουν. Υπάρχουν άλλα μικρότερα σωματεία που έχουν άποψη, γι’ αυτό και τους κοιτάμε με αγάπη και με σεβασμό, γιατί κάνουν πράγματα. Διοικητικά, από άποψης μπράντας και διοικητικής ισχύος, ο Άρης είναι ξεχωριστός και έτσι τον αντιμετωπίζουν οι πάντες. Τώρα, αν εμείς δεν είμαστε ικανοί να φτιάξουμε ένα τμήμα μάρκετινγκ, που θα συνδυάσει την μπράντα της με το σήμα του Άρη είναι άλλο. Ο Άρης πρέπει να καθαρίσει αυτά που πρέπει και θα επανέλθει στην θέση του».

Για την κατάσταση στο θέμα των BAN:

«Εγώ πρώτα κάνω και μετά λέω. Αυτά τα οποία είπα θα γίνουν όλα στην ώρα τους, αλλά δεν τα λέμε γιατί υπάρχει σκοπιμότητα να μην τα λέμε. Δεν είναι εύκολο πράγμα τα ΒΑΝ, γιατί οι συνολικές απαιτήσεις είναι 1.350.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να τα σβήσουμε μέσα σε μία νύχτα».

Για το αν θα έχει ο Άρης περιπέτειες με την παραμονή του:

«Δε θα έχει. Θα δούμε και τ’ αποτελέσματα και τους αγώνες που θα έρθουν. Πιστεύω στην ομάδα και στους παίκτες.”

Για τον ίδιο και αν θ’ αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν, να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις:

«Εννοείται!»

Για το αν θα υπάρξει νέος team manager:

«Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει. Και θ’ ανακοινωθεί στην ώρα του. Θα δούμε αν στελεχώσουμε την ομάδα».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο της ομάδας:

«Ο Άρης έχει ανάγκη τον έκτο παίκτη του. Να είναι γεμάτο το Παλέ, όποτε παίζει η ομάδα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.