Εθνική Νέων έμαθε τους αντιπάλους της τόσο για την Elite Round του Euro 2019, όσο και για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Ξεκινώντας χρονικά, θ' αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες των Αγγλίας, Τσεχίας και Δανίας επί βρετανικού εδάφους στην Elite Round του Euro U19 του 2019. Τα ματς θα διεξαχθούν στην Αγγλία μεταξύ 20 και 26 Μαρτίου 2019 και προκρίνεται μόνον ο πρώτος στην τελική φάση της διοργάνωσης, την οποία θα φιλοξενήσει η Αρμενία και θα λάβει χώρα το διάστημα 14-27 Ιουλίου 2019.

Το Βέλγιο, η Ισλανδία και η Αλβανία θα είναι οι αντίπαλοι στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020, τα ματς θα διεξαχθούν στο Βέλγιο από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου του 2019.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Γκούμας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παρουσιαστεί έτοιμο να διεκδικήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

"Η Ελλάδα ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και περιμέναμε τουλάχιστον να αποφεύγαμε ομάδες σαν την Αγγλία. Ωστόσο, έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια και -σε συνδυασμό με τα φιλικά που θα δώσουμε- πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση.

Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και με αυτό το πνεύμα θα πάμε και εκεί. Δεν πειράζει που ματς θα γίνουν στην Αγγλία. "Στον όμιλο για το Euro 2020 θα έχουμε μια καινούρια ομάδα, αφού στο πρωτάθλημα 2019-20 θα αγωνιστούν παιδιά του 2001. Κι εκεί θα παίξουν ρόλο τα φιλικά ματς, ώστε να μονταριστούμε ως σύνολο.

Ως προς τους αντιπάλους μας, το Βέλγιο είναι πολύ ισχυρό στις μικρές ηλικίες και αποτελεί οπωσδήποτε δύσκολο αντίπαλο, αλλά οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι στα μέτρα μας. Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που προκρίνονται δύο, όμως και πάλι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή".