Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στο Basketball Champions League και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για τη σημασία του ματς με την Φρίμπουργκ, σημειώνοντας ότι η ομάδα του, έχει αυτοπεποίθηση μετά το νικηφόρο της σερί σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε στην σημερινή media day ενόψει του αυριανού αγώνα:

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες: "Κάθε φορά που κερδίζεις, δεδομένα, νιώθεις καλύτερα, αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα όμως, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και με βαθμό δυσκολίας που εμείς πρέπει να αντιληφθούμε. Παίζουμε με μια ομάδα, η οποία μπορεί να μην προέρχεται από κάποια χώρα με μπασκετική παράδοση, αλλά όποιος την υποτίμησε, ειδικά στην προκριματική φάση, το πλήρωσε πολύ ακριβά. Απέκλεισε την Άβτοντορ, ομάδα από τη VTB, απέκλεισε τη Σακάρια από την Τουρκία. Εμείς πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί πνευματικά και να κάνουμε μία εμφάνιση υψηλού επιπέδου για να κερδίσουμε".

Για το στυλ παιχνιδιού της Φρίμπουργκ: "Είναι μια ομάδα που έχει πέντε Αμερικάνους, με μια προσθήκη που έκανε πριν δύο μέρες. Έχει παίκτες και προπονητή από τη Σερβία, έχει έντονα βιώματα από το γαλλικό πρωτάθλημα. Συνολικά, είναι μια ομάδα που επιτίθεται οργανωμένα, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει καλούς παίκτες με ατομικά χαρακτηριστικά και αυτό, θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταφέρουμε να μειώσουμε και τη δημιουργία τους και την εκτέλεση τους".

Για το γεγονός ότι η Φριμπούργκ έχει το χειρότερο ποσοστό στο τρίποντο, αλλά είναι από τις καλύτερες ομάδες στα επιθετικά ριμπάουντ: "Είναι κάποια σημαντικά στοιχεία. Πολλές φορές, αυτά δεν παίζουν ρόλο. Η Όπαβα ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα στο τρίποντο κι έβαλε 9 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οπότε δεν ξέρεις ποτέ τι θα συναντήσεις. Τα δείγματα δεν είναι πολύ μεγάλα. Στα δυνατά της στοιχεία, όπως είναι το επιθετικό ριμπάουντ, που έχει έναν πολύ δυνατό παίκτη όπως ο Τουρέ, που παίζει 4 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι, πρέπει να προσαρμοστούμε. Κυρίως να προσαρμόσουμε την άμυνα μας σε κάποιους παίκτες, ειδικά τους Αμερικανούς και τον Μλάνταν, ένα Σέρβο παίκτη που παίζει πολλά χρόνια εκεί κι έχει επιθετικές ικανότητες. Στο τελευταίο τους εκτός έδρας παιχνίδι, στη Γαλλία, είχαν 50 πόντους στο ημίχρονο. Είναι μια ομάδα που έχει στοιχεία, καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και στέκεται επάξια σε μια διοργάνωση όπως το BCL".

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό για την πρόκριση: "Όσο προχωράει η διοργάνωση, τα παιχνίδια που περνούν, δεν ξαναγυρνούν. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Είναι στο γήπεδο μας, θέλουμε να συνεχίσουμε ένα μικρό σερί που έχουμε ξεκινήσει, να επιβεβαιώσουμε για ένα ακόμα παιχνίδι, την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σίγουρα και αυτός ο αγώνας, είναι κομβικός".

Για τη σταδιακή ένταξη του Τσόχλα μετά τον τραυματισμό του: "Νομίζω ότι έχει μπει στο τελικό στάδιο. Θεωρώ ότι μετά τη διακοπή, θα είναι 100% μαζί μας, έτοιμος να προσφέρει και να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Μπορεί να δώσει τα πράγματα που έδινε όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην ομάδα. Ηρεμία, σιγουριά, σοβαρότητα. Είναι ένα παιδί που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ, οπότε είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει και θα μας φανεί χρήσιμος στην πορεία της σεζόν".