Μπίσεσβαρ: Να παραμείνουμε δυνατοί και να παίζουμε με την καρδιά μας

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Για τους λόγους της ήττας από την Βίντι, το κλίμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ την επομένη του αγώνα αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μίλησε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

– Έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από το ματς του Europa League. Τί σκέψεις κυριαρχούν στο μυαλό σου;

«Δύσκολες … Γιατί κατά τη γνώμη μου και στους δυο αγώνες με τη Βίντι δεν παίξαμε τόσο άσχημα όσο ο περισσότερος κόσμος πιστεύει. Το μόνο κακό ήταν πως τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε δεν τις αξιοποιήσαμε για να σκοράρουμε. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας που σε εκατόν ογδόντα λεπτά έκανε … τρεις ευκαιρίες και σκόραρε τρεις φορές. Αυτό είναι λίγο απογοητευτικό καθώς σε κάθε περίπτωση νιώθαμε καλύτερη ομάδα από τη Βίντι και μας νίκησαν δυο φορές. Σε κάνει και νιώθεις άβολα. Είναι λίγο δύσκολο να το αποδεχτείς. Νομίζω πως πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί και να συνεχίσουμε να παίζουμε με την καρδιά μας για όλους και θα δούμε τί θα συμβεί».

– Στον συγκεκριμένο αγώνα μπήκες ως αλλαγή από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος. Το γεγονός πως δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις και καμία από αυτές δεν κατέληξε στην εστία αφορά – κατά κύριο λόγο – τη μεσοεπιθετική γραμμή, σε μια από τις θέσεις της οποίας αγωνίζεσαι κι εσύ. Τί το διαφορετικό θα μπορούσατε να είχατε κάνει ή πώς μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα στον συγκεκριμένο τομέα αφού θα ξαναβρεί μπροστά της ανάλογες συνθήκες …

«Ναι, νομίζω πως κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζουμε ανάλογες συνθήκες στους αγώνες, με τους αντιπάλους μας να μένουν πίσω από την μπάλα και ν’ αμύνονται με δέκα ή έντεκα ποδοσφαιριστές. Το τί μπορούμε να κάνουμε είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στον προπονητή. Για μένα προσωπικά νομίζω πως δεν πρέπει κανείς να καταδείξει με το δάχτυλό του ως υπεύθυνο, είναι άδικο επειδή όλοι έκαναν τη δουλειά τους, όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο της ομάδας. Δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη, πρέπει να δούμε ξανά τον αγώνα αλλά θαρρώ πως σε ορισμένες στιγμές πρέπει να δοκιμάζουμε περισσότερα σουτ εκτός περιοχής. Να δοκιμάσουμε να τους βγάλουμε από την περιοχή τους και να μπούμε σ’ αυτήν με καλύτερες προϋποθέσεις, όχι να είμαστε συνέχεια μέσα σ’ αυτήν. Μικρές λεπτομέρειες πρέπει ν’ αλλάξουμε και θα είμαστε καλά. Όπως προείπα δεν παίξαμε άσχημα, μόνον μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν. Στο Europa League, στο πρωτάθλημα, κόντρα σε ομάδες που περιμένουν μια ευκαιρία και την κάνουν γκολ. Δεν τους νοιάζει να παίξουν ποδόσφαιρο κι αυτό πρέπει να είναι το μάθημά μας».

– Στο κομμάτι που μπορείς να μας βοηθήσεις και να μοιραστείς μαζί μας τον αντίκτυπο των τελευταίων αποτελεσμάτων που δεν ήταν ανάλογα των προηγούμενων, ανάμεσά σας στους ποδοσφαιριστές, ποιός ήταν;

«Όλοι είναι στεναχωρημένοι, επειδή όλοι μας είχαμε την αίσθηση πως είμαστε καλύτεροι. Όλοι κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Όταν χάνεις τέτοιους αγώνες, πρέπει να παραμένεις ενωμένος, να σκύψεις το κεφάλι να δουλέψεις και να συνεχίσεις να παίζεις όμορφο ποδόσφαιρο, να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να μη χάσεις τη συνοχή σου σαν ομάδα. Δεν αρκεί να είναι ο κάθε ένας δυνατός ξεχωριστά, χρειάζεται να είναι δυνατό όλο το σύνολο της ομάδας. Αυτό είπαμε, πως συνεχίζουμε, πως θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να βελτιώσουμε τ’ αποτελέσματα στην Ευρώπη».

– Για πρώτη φορά φέτος, κόντρα στον Παναιτωλικό θ’ αγωνιστείτε δίχως τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις και σ’ αυτές τις θέσεις αν χρειαστεί;

«Αν με θέλει εκεί ο προπονητής, τότε είμαι έτοιμος να το κάνω, τα πάντα για την ομάδα (σ.σ. χαμογελάει). Είναι αλήθεια πως έχουμε έναν δύσκολο αγώνα επιστρέφοντας στο ‘σπίτι’ μας. Αλλά εκεί είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε καλό ρυθμό κι αίσθηση στο πρωτάθλημα και θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα. Έρχονται σε μας και πρέπει λίγο να μας φοβούνται. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

– Έχεις δει καθόλου τον Παναιτωλικό φέτος;

«Νομίζω πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές με πέρσι. Στο κέντρο τους τουλάχιστον δεν άλλαξαν πολλά. Είναι ομάδα που δουλεύει μέσα στο γήπεδο, με καλή κι αποτελεσματική αλληλοκάλυψη. Είναι … μεσαίου βαθμού ομάδα, παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και νομίζω πως είναι μια καλή ομάδα, με μείγμα νέων και παλιών ποδοσφαιριστών. Ελπίζω την Κυριακή να μην τα πάνε πολύ καλά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.