Σε διετή φυλάκιση καταδίκασε ιταλικό δικαστήριο τον παλαίμαχο διεθνή επιθετικό Βιντσέντζο Ιακουίντα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στη βόρεια Ιταλία (Ντραγκέντα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή εξαετούς κάθειρξης στον 38χρονο άλλοτε παίκτη της Γιουβέντους, ενώ ο πατέρας του, ο επιχειρηματίας Τζουζέπε Ιακουίντα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 ετών λόγω σχέσεων με την οργάνωση αυτή, το παρακλάδι της μαφίας που δρα στη βόρεια Ιταλία.

Η υπόθεση του Ιακουίντα εντάσσεται σε μία ευρύτερη έρευνα που ξεκίνησε το 2015 η εισαγγελία της Μπολόνια, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνται περισσότερα από 140 άτομα. Ο ίδιος πάντως φωνάζει για την αθωότητα του και τόνισε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο: «Είναι γελοία όλα αυτά. Θέλουν να με καταστρέψουν, να καταστρέψουν τη ζωή και την οικογένεια μου, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα. Τέσσερα χρόνια που κρατά αυτή η ιστορία μου φέρονται σαν σκυλί, χωρίς να έχουν αποδείξεις εις βάρος μου».