Για τις αναμνήσεις του από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, τις αναμετρήσεις που θυμάται με τον Άρη αλλά και την φετινή εικόνα του "Δικεφάλου" μίλησε ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Παράλληλα, ανέφερε πως βλέπει τον ΠΑΟΚ νικητή του ντέρμπι της Κυριακής.

Αναλυτικά όσα είπε Arena FM 89,4:

Για τις πρώτες σκέψεις όταν δέχεται τηλέφωνο από Ελλάδα: «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, όταν βλέπω τηλέφωνο από Ελλάδα είναι η ευτυχία που θα μιλήσω με τη χώρα αυτή και ειδικά με φίλους από Θεσσαλονίκη».

Για το αν βλέπει τον ΠΑΟΚ και τη σημερινή πρόοδό του: «Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, μιλάω με τον Βιεϊρινια. Είμαι ευτυχισμένος που υπάρχει φέτος μια μεγάλη ομάδα. Πάει καλά και στην Ευρώπη, πλέον είναι καλό όνομα και εκεί, εκτός συνόρων».

Για τις αναμνήσεις από τα ματς με τον Άρη και την ήττα με 2-0 με τα γκολ του Κάμπορα, που είχε στέψει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, όταν ο ΠΑΟΚ «φώναζε» για διαιτησία: «Πάντα θυμάμαι τα ντέρμπι με Άρη, ήταν κάτι σπουδαίο για την πόλη. Είναι παθιασμένος ο κόσμος και των δυο, φυσικά και έχω αναμνήσεις. Ήταν φανταστικό το τελευταίο ματς που έπαιξα στο Χαριλάου, είχε λήξει 0-0. Θυμάμαι και μια ήττα από τον Άρη με 2-0, με τα γκολ του Κάμπορα, όταν βγήκε πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Τότε ως το 15´ είχαμε κίτρινες ο Γκαρσία, εγώ, ο Βιτόλο και ο Βιεϊρίνια. Το θυμάμαι το ματς αυτό και άλλες φορές σε ματς με τον Άρη υπήρχαν προβλήματα, όπως τότε με τον Κονσεϊσάο».

Πιο ειδικά για το ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν έχω καθαρή εικόνα για τον Άρη, δε τον ξέρω καλά. Πάντα στην έδρα του είναι ανταγωνιστική ομάδα. Έχω όμως εικόνα για τον ΠΑΟΚ φέτος και πιστεύω ότι στο τέλος του ματς θα έχει επικρατήσει».

Για το αν έρθει στην Τούμπα για τη φιέστα, σε περίπτωση που την άνοιξη ο Δικέφαλος στεφθεί πρωταθλητής και γενικά αν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα: «Θα με ενδιέφερε να γυρίσω στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα ήταν κάτι ευτυχές. Ως τώρα κάνω σχόλια στην τηλεόραση στη Χιλή και είμαι τεχνικός διευθυντής, σε μια ομάδα που είναι πρόεδρος ο Αρτούρο Βιδά, o άσος της Μπαρτσελόνα. Αν γίνει κάτι τέτοιο και πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, έχω φίλους στη Θεσσαλονίκη, θα έρθω να τους δω, θα κάνω το ταξίδι, για να γιορτάσω και να χαρώ μαζί τους».