Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων άσκησε πειθαρχική δίωξη στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Ξάνθη στα Πηγάδια.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ασκήθηκαν δύο Πειθαρχικές Διώξεις εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισα Αλέξιου Κούγια.

Η πρώτη με βάση τα άρθρα 20 Α παρ.1,2 και 3α, 25 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και η δεύτερη με βάση τα άρθρα 20 Α παρ.1, 2 και 3α, β, 25 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Ο Αλέξης Κούγιας απειλείται με πρόστιμο για δυσφημιστικές δηλώσεις με το συγκεκριμένο άρθρο να αναφέρει: "Χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) Ευρώ έως σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, αν οι παραβάτες -φυσικό ή νομικό πρόσωπο- σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έως 50.000,00 Ευρώ".

Βέβαια μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000 εφόσον κριθεί υπότροπος. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.