Για το δημοσίευμα της New York Times σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη, τις σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία και τις ΗΠΑ και την συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε ο διεθνολόγος λέκτορας νομικής του Α.Π.Θ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Μεταξύ άλλων είπε στον "FAIR PLAY 96.1 FM" :

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ο Ιβάν Σαββίδης χρειάζεται να χρηματίσει κάποιον. Υπάρχει ένα μαζικό ρεύμα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να χρηματίσουν κάποιον. Από την άλλην επέλεξε να απαξιώσει αυτήν την συμφωνία, αφού δεν ικανοποιεί τα εθνικά συμφέροντα. Αμερικάνοι έχουν στο μυαλό τους να χρηματίσουν κάποιους βουλευτές της Γαλλίας με σκοπό να φτάσει ο επιθυμητός αριθμός των 80. Για αυτό μάλιστα έγιναν πολλές παρεμβάσεις, το παιχνίδι έχει ανεβεί πάρα πολύ.»

Σχετικά με τον χρηματισμό των βουλευτών των Γάλλων: «Ήταν πλειοψηφικό το πακέτο της απαξίωσης. Πρόσφατα η Ελλάδα με αυτές τις αιφνίδιες και αδικαιολόγητες αποφάσεις αλλά μάλλον οι ΗΠΑ θέλησαν να σταματήσουν την Ρωσική επιρροή στα βαλκάνια και έτσι ζήτησαν από την Ελλάδα να κάνει αυτές τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να απελάσει κάποιους Ρώσους διπλωμάτες. Η αιτιολογία ήταν ότι διαμόρφωναν αρνητικό κλίμα με βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος όμως ο Ζάεφ προσπάθησε να διατηρήσει την ισορροπία στον Αμερικανισμό, λέγοντας πως οι Ρώσοι δεν νομίζω να μας εναγκαλίζουν. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ανακοινώνει αυτό, κάνει ορθά από την πλευρά του.»

Σχετικά με την Νιού Γιορκ Τάιμς: «Νομίζω πως μαζί με δύο ακόμη οικονομικές εφημερίδες είναι οι μόνες που εκφράζουν τα συμφέροντα της Αμερικανικής διοίκησης.»

Σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα: «Εκ της ατόπου απαγωγής ο Σαββίδης δεν είναι αρεστός στην διοίκηση των ΗΠΑ, ίσως λόγω καταγωγής του. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για επενδύσεις. Ξέρω για το ενδιαφέρον της Χρυσής Βίζας αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρό στην Ελλάδα.»