Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Την ανεξάρτητη διαβίωση και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ατόμων με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα, στηρίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action στηρίζει την ανεξάρτητη διαβίωση και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ατόμων με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, την άνετη και ασφαλή μετακίνηση και την ομαλή κοινωνική ζωή των συμπολιτών μας, προχώρησε στην τοποθέτηση  σύγχρονων ηχητικών φωνητικών συστημάτων προειδοποίησης σε φωτεινούς σηματοδότες, σε κεντρικούς ιστούς της πόλης μας.

paok-1.jpg

Οι ειδικές συσκευές εγκαταστάθηκαν σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο Makedonia Palace επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς επίσης και  έξω από το γήπεδο της Τούμπας, στη διασταύρωση Μικράς Ασίας και Κλεάνθους.

Η υλοποίηση της ενέργειας έγινε ύστερα από πρόταση της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Πρόεδρο κ. Ιβάν Σαββίδη. Με την τοποθέτηση των συσκευών αυτών, τα άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα έχουν πια την δυνατότητα για πιο εύκολη πρόσβαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη μας ομάδα.

Οι ειδικές συσκευές τέθηκαν σε εφαρμογή και ακολούθησε επιτόπου παρουσίαση και εκπαίδευση συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης από διάφορες Ενώσεις της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Τα ηχητικά συστήματα παράγουν συγκεκριμένους ήχους η οποίοι υποδηλώνουν την κατάσταση του φωτεινού σηματοδότη όπως επίσης και δόνηση σε ειδικά ανάγλυφα σύμβολα τα οποία με το πάτημά τους προειδοποιούν για την κυκλοφορία της οδού και την ασφαλή διάβαση των πεζών.

paok-2.jpg

Με αυτή την κίνηση ανοίγουμε τον δρόμο και καλούμε κάθε Δημοτική αρχή και φορέα να εξετάσει την τοποθέτηση τέτοιων συσκευών σε φωτεινούς σηματοδότες από τους οποίους διαβαίνουν συνάνθρωποί μας με προβλήματα όρασης.

«Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.