Τη Βενέτσια αντιμετωπίζει αύριο ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.

Ο προπονητής του "Δικεφάλου", Ηλίας Παπαθεοδώρου, στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία, στάθηκε στη σημασία που θα έχει για τον ΠΑΟΚ ο έλεγχος του ρυθμού.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ποιότητα της ιταλικής ομάδας, στους στόχους του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, αλλά και στην απουσία του Phil Goss.

Αναλυτικά τα όσα είπε σύμφωνα με το paokbc.gr:

«Είναι η έναρξη των υποχρεώσεών μας στην Ευρώπη. Παίζουμε με μια ομάδα που μαζί με την Iberostar Tenerife θεωρώ ότι είναι φαβορί του ομίλου. Έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ με 8 ξένους και κάποιους πολύ χρήσιμους Ιταλούς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα. Η Venezia έχει δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα χθες το βράδυ, έχουμε κάποια εικόνα από τα φιλικά της και περιμένουμε να δούμε σήμερα και το χθεσινό παιχνίδι με την Torino για να το αναλύσουμε. Νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, έχει παίκτες με ποιότητα και καλά ατομικά χαρακτηριστικά και εμείς θα πρέπει να ρίξουμε τον ρυθμό, να παίξουμε καλή ομαδική και ατομική άμυνα και να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτό για την επίθεσή μας».

Για το αν το γεγονός ότι το χθεσινό παιχνίδι της Venezia πήγε στην παράταση μπορεί να παίξει ρόλο στην κούραση του αντιπάλου: «Δεν μπορεί, γιατί η ποιότητα και η ποσότητα στο ρόστερ της Venezia είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα χθες δεν χρησιμοποίησαν τον Μάικ Μπράμος για να τον ξεκουράσουν εν όψει του αυριανού αγώνα και προφύλαξαν κάποιους παίκτες ακόμα, μοιράζοντας αρκετά τον χρόνο. Επίσης, είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, η κούραση είναι λιγότερη και δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το χθεσινό παιχνίδι».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Basketball Champion League: «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το έχουμε πει από την αρχή αυτό. Είμαστε σε έναν απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, όπως είναι όλοι οι όμιλοι της διοργάνωσης. Θέλουμε να είμαστε στις ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε βήμα βήμα»…

Για τα στοιχείο που ξεχωρίζει από την ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν: «Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς, ειδικά από το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ότι για παράδειγμα ο Γιάννης Αθηναίου μπήκε στο γήπεδο στο 17΄και ο Yanick Moreira που έπαιξε μόλις 9΄στο Κύπελλο ήταν ουσιαστικά δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Αυτό που θεωρούσαμε, δηλαδή, ότι έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, γίνεται σιγά σιγά και πράξη στα παιχνίδια».

Για την απουσία του Phil Goss και την κατάστασή του: «Η απουσία του είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά από την στιγμή που τονίζουμε ότι έχουμε μεγάλο ρόστερ δεν μπορούμε να τη συζητάμε. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Goss μας κάνει διαφορετική ομάδα. Οι ηγετικές του ικανότητες εντός και εκτός παρκέ δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, αλλά εμείς προσπαθούμε μέσα από την ποιότητα των άλλων παικτών και την ομαδική λειτουργία να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Όσον αφορά την κατάστασή του, θα δούμε πώς θα είναι στις εξετάσεις που θα κάνει και αν προπονηθεί από την ημέρα που θα επιστρέψουμε θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ».