Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ρεθύμνου (81-64), τόνισε ότι η ομάδα του ήταν πιο συγκεντρωμένη σήμερα από ότι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά υπογράμμισε ότι ακόμα επιβάλλεται κυρίως λόγω της ποιότητας της, παρά λόγω της ομαδικής της λειτουργίας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και την προσπάθεια σήμερα. Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που είναι καινούργια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και δεν είναι στην κατάσταση ετοιμότητας που θα ήθελε. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες κομβικές αλλαγές που έκανε πριν 10-15 μέρες, το εκμεταλλευτήκαμε στα καλά μας διαστήματα, εκεί που ανεβάσαμε ρυθμό στην άμυνα. Αντιδράσαμε πιο σωστά στις άμυνες που επέλεξε να παίξει το Ρέθυμνο, βρήκαμε καλές επιλογές, ευστοχήσαμε σε κάποια σουτ. Σε συνδυασμό με την καλή μας άμυνα στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου και είχαμε μια διαφορά ασφαλείας θεωρητικά. Προχωράμε, συνεχίζουμε, έχουμε το παιχνίδι της Τρίτης στην έδρα της Βενέτσια, δουλεύουμε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο και στον κόουτς προσωπικά. Είναι η πρώτη του δουλειά σε επίπεδο Α1, έχει ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, τον γνωρίζω πολλά χρονιά και του εύχομαι τα καλύτερα»

Για τα καλά στοιχεία που είδε σήμερα και αν είδε βελτίωση:

«Κάθε μέρα που περνάει αυτό πιστεύουμε. Βάζοντας όλων των ειδών την προπόνηση, δηλαδή προπόνηση στο γήπεδο, προπόνηση στο βίντεο, παιχνίδια φιλικά, Κύπελλο και τώρα το πρωτάθλημα. Είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, όχι την ακριβώς απαιτούμενη, αλλά ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι από ότι στο προηγούμενα παιχνίδια. Διαβάσαμε καλύτερα καταστάσεις. Με την ποιότητα που έχουμε, με αυτήν επιβάλλουμε το ρυθμό και την ανωτερότητα μας και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για τις 22 ασίστ σήμερα:

«Όταν καταφέρνεις και μοιράζεις τη μπάλα καλά, δείχνει μια μεγαλύτερη ποιότητα και καλύτερη λειτουργία. Αυτήν τη στιγμή, οι περισσότερες από τις δημιουργίες είναι κυρίως λόγω ποιότητας παρά λόγω της ομαδικής λειτουργίας. Έχουμε να βελτιώσουμε και άλλα πράγματα. Είναι ανάλογα τι σου δίνει η ομάδα, αν θα ευστοχήσεις στα σουτ. Πάντα είναι ένα κομμάτι που έχουμε επιλέξει να υποστηρίξουμε. Θέλουμε πριν εκτελέσουμε, να δημιουργήσουμε κάτι καλό και μετά να βγει η προσωπικότητα των παικτών μας στο σουτ».

Για την εικόνα του Μορέιρα σήμερα:

«Η ομάδα έχει ένα ρόστερ αυτήν τη στιγμή, σήμερα υπήρχαν 12 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για να προλάβω ανάλογες ερωτήσεις στο μέλλον θα συμβεί και άλλη φορά να παίξει λιγότερο ένας παίκτης, σε ένα παιχνίδι και στο επόμενο να είναι πρωταγωνιστής. Ταίριαζε καλύτερα σήμερα, λόγω και των ψηλών του αντιπάλου. Θεωρώ ότι έκανε πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Για την αντίδραση της ομάδας στα κοντά σχήματα:

«Στο τρίτο δεκάλεπτο όταν χαμήλωσε το σχήμα το Ρέθυμνο κι επειδή το είχε ξανακάνει ο κόουτς, θεωρητικά ήμασταν προετοιμασμένοι. Είχαμε έλλειψη επικοινωνίας, δεχτήκαμε 3-4 λέι απ χωρίς ομαδικά φάουλ και όταν κάναμε φάουλ ήταν καλάθι και φάουλ. Ήταν ένα από αρνητικά σήμερα. Σε κάθε παιχνίδι θα συναντήσουμε και κάτι αρνητικό ειδιά στην αρχή. Αφού συνέβη, είναι καλό να το βελτιώσουμε».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί στην έδρα της Βενέτσια:

«Διαφορετική διοργάνωση. Θέλουμε να ξεκουραστούν οι παίκτες. Έχουμε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία σε πρώτη φάση. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».