Παπαθεοδώρου: Είμαστε σε μέτριο επίπεδο ακόμα- Χρυσικόπουλος: Κακή εμφάνιση

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, κράτησε νίκη-πρόκριση της ομάδας του σήμερα, επί του Πανιωνίου για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αναφέρθηκε και στα διάφορα ζητήματα που είναι προς επίλυση.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη σε επίσημο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Είχαμε απέναντι μας μια ομάδα που γνωρίζαμε τις δυσκολίες που είχε, με ένα ελλιπές ρόστερ, όχι ολοκληρωμένο από ξένους και με λίγη βοήθεια και σε ποιότητα και σε ποσότητα από Έλληνες. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που εμφανίστηκε στο παιχνίδι και όσον αφορά την τακτική και όσον αφορά το πνεύμα με ένταση και πάθος.

Εμείς επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι, το Σάββατο. Πρέπει να ξεκινήσουμε νικηφόρα και εκεί και έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα, για να παρουσιαστούμε ακριβώς με τον τρόπο που θέλουμε στη συνέχεια. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο και μια καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες με υγεία και επιτυχίες».

Για την αντίδραση στη ζώνη του Πανιωνίου:

«Κάναμε μια προπόνηση χθες εναντίον ζώνης. Δε μας είχαν αφήσει τα προβλήματα να λειτουργήσουμε απέναντι σε τέτοια άμυνα. Δε νομίζω ότι η εικόνα μας έχει να κάνει με αυτό. Είχαμε κάποιες δυσλειτουργίες στην επίθεση, κάποια ελεύθερα σουτ που δε βάλαμε. Σε γενικές γραμμές έχουμε να λύσουμε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα αγωνιστικά και λιγότερα στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη ζώνη».

Για το κακό ξεκίνημα στον αγώνα:

«Ένας αγώνας, θα ξεκινήσει καλά ή άσχημα… Το σημαντικό είναι να έχουμε καλές αποφάσεις. Σε σε εκείνο το σημείο δεν εκμεταλλευτήκαμε ότι πλεονέκτημα είχαμε στην επίθεση, με αποτέλεσμα να είναι κακές οι επιλογές. Σε αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση. Το κακό ξεκίνημα, το κακό τελείωμα συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Λόγω της καλής εμφάνιση από το 15’ και μετά, καλύψαμε αυτό το κενό».

Για τα κομμάτια που θέλει βελτίωση η ομάδα:

«Η ομάδα δε μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλει. Η λειτουργία ομαδικά, είναι ακόμα σε επίπεδο μέτριο, σε σχέση με αυτό που φανταζόμαστε ότι μπορούμε να είναι. Ταυτόχρονα, πρέπει να βοηθήσουμε μόνοι μας, τη συγκέντρωση μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι επιλογές μας. Δεν εννοώ μόνο για ένα σουτ, εννοώ πότε θα πασάρουμε, που θα κινηθούμε χωρίς τη μπάλα, που θα πάμε. Είχαμε σαφέστατο έλλειμμα συγκέντρωσης, το οποίο απαιτεί προσπάθεια. Είναι αρκετά τα προβλήματα, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα έχουμε την εικόνα που θέλουμε»

Για την εικόνα στις κερκίδες και πως μπορεί να αλλάξει:

«Έχω σκεφτεί πολλά αλλά δε θα ήθελα να τα μοιραστώ τώρα δημόσια. Η ομάδα σε μεγάλο βαθμό σχεδόν κάθε χρόνο ξεπερνάει τον εαυτό της. Δε μιλάω μόνο για πέρσι, μιλάω και για προηγούμενα χρόνια. Είχε το πέμπτο-έκτο μπάτζετ, είχε ξαναβγεί Τρίτη, είχε ξανακάνει καλές πορείες. Η εικόνα δεν αλλάζει όμως στις κερκίδες. Οι άνθρωπο που είναι εδώ, είναι πολύ πιο έμπειροι από εμένα και γνωρίζουν που οφείλεται αυτό. Εμεί αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί. Σαν μια απλή απάντηση, θεωρώ ότι ο οπαδός-φίλαθλος του ΠΑΟΚ, θέλει πρωταθλητισμό για να πάει στο γήπεδο. Εμείς κάνουμε το δικό μας πρωταθλητισμό και θέλουμε την υποστήριξη τους».

Χρυσικόπουλος: Κακή εμφάνιση, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λίνος Χρυσικόπουλος, μίλησε για τη νίκη του Δικεφάλου επί του Πανιωνίου, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως δεν ήταν καλή η εμφάνιση της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε: «Θεωρώ ότι δεν ήταν καλή η σημερινή μας εμφάνιση. Αυτό φαίνεται και από τα ριμπάουντ. Παρόλο που ο Πανιώνιος είχε μικρότερο ροτέισιον, είχαμε διπλό λόγο να πρέπει να υπερισχύσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Το θετικό είναι ότι ακόμα και σε μία τόσο κακή εμφάνιση, καταφέραμε να κερδίζουμε με 20 πόντους και θεωρώ ότι ακόμα ένα καλό σημάδι είναι ο πλουραλισμός στην επίθεση, τη στιγμή που ο Μαργαρίτης και ο Ζάρας δεν σκόραραν».

Για την έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας, παρόλο που είναι πρώτο ματς:

«Δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ότι ήταν το πρώτο ματς της χρονιάς. Θεωρώ ότι ήταν απλά ένα κακό ματς και ότι θα αρχίσουμε να παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε».

Τι θα μπορέσει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ λόγω των συχνών αγώνων:

«Ότι μπορούμε θα διεκδικήσουμε. Ότι βλέπουμε και στα βίντεο και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε θα το κάνουμε. Έχουμε δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις μπροστά μας που μπορεί να είναι και πολύ ωφέλιμες».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.