Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε για τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ και για τη σημασία του αυριανού ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

«Ένα από τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει τον ίδιο προπονητή αλλά και τον ίδιο κορμό τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα του εξαιτίας της συνοχής. Εμείς έχουμε πολλά καινούρια πρόσωπα. Ξέρω ότι μου γίνεται κριτική για τα ίδια πρόσωπα που εμφανίζονται στην 11άδα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι με τόσα καινούρια πρόσωπα στην ομάδα, είναι λογικό να έχουν το προβάδισμα οι παίκτες που αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα αυτά που θέλουμε. Αυτό είναι το μειονέκτημα μας και πρέπει να το διαχειριστούμε. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα των παικτών μας και στις ικανότητες μας» και συνέχισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζουμε ένα διεκδικητή του τίτλου. Έχει τεράστια σημασία για όποια ομάδα το κερδίσει. Αυτά τα παιχνίδια αρέσουν πολύ στους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να έχουμε πολύ καλό συναισθηματικό έλεγχο σαν ομάδα, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, κάτι που αρέσει πολύ στους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το κερδίσουμε».

Για το αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι:

Πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν θα κριθεί στα ντέρμπι, αλλά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε τους βαθμούς τιμωρίας θα πρέπει να υπολογίζεται στις ομάδες που θα είναι μέσα στη διεκδίκηση. Είναι μεγάλος δρόμος το πρωτάθλημα, προφανώς τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά γιατί σου επιτρέπουν να αυξήσεις τη βαθμολογική σου διαφορά από τους συνδιεκδικητές σου, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά».

Για το πώς θα επηρεάσει ο κόσμος το ντέρμπι και τι μήνυμα στέλνει στον κόσμο:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας, όπως κάνει πάντα. Ελπίζω πως θα διασκεδάσουν. Και ο κόσμος θα πρέπει να έχει συναισθηματικό έλεγχο, να έχει υπομονή. Από την δική μας πλευρά μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα τα δώσουμε όλα. Δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει το παιχνίδι, αλλά μπορούμε να δεσμευτούμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε τη νίκη».