Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έκανε μόνο τις δηλώσεις για τις οποίες του ασκήθηκε ποινική δίωξη από το Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη τον οποίο χαρακτήρισε ως "πολύ συναισθηματικό άνθρωπο".

"Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος αν και όσοι δεν τον γνωρίζουν μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη για αυτόν. Ζει πολύ συναισθηματικά και πολύ έντονα όλους αγώνες του ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματα της ομάδας. Είναι σίγουρα μια ιστορία που αξίζει να την πεις στο τέλος της ζωής σου. Τώρα δεν έχουμε χρόνο γιατί συμμετέχουμε σε άλλες μάχες.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Και πάντα τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω στον ΠΑΟΚ και να προπονώ τόσο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές . Προσπαθούμε μαζί με αυτούς να πετύχουμε μεγάλα πράγματα αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά πάντα είναι το τελευταίο αποτέλεσμα. Δύσκολα μπορεί κάποιος προπονητής να κάνει σχέδια για τρεις μήνες μετά", είπε ο προπονητής του Δικεφάλου.

Στην ίδια του συνέντευξη ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο. "Όταν πρωτοπήγα στην Ξάνθη ταξίδεψα με το αυτοκίνητο και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλω βενζίνη. Ο υπάλληλος στο βενζινάδικο με αναγνώρισε από φωτογραφίες και με ρώτησε αν είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας και όταν του απάντησε θετικά μου είπε: "Κάνεις μεγάλο λάθος. Σε ένα μήνα το πολύ σε δύο θα έχεις φύγεις. Ο ιδιοκτήτης είναι τρελός και αλλάζει τρεις τέσσερις προπονητές κάθε σεζόν".

Πράγματι, πριν αναλάβω εγώ ο ιδιοκτήτης, σε μια περίοδο 24 ετών, χρόνο μετά το χρόνο άλλαζε 4-5 τεχνικούς. Όταν μετά από τρία χρόνια στην ομάδα αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας, έβγαλε το ρολόι του και μου το έδωσε. "Θα μπορούσα να αγοράσω ένα δώρο για σένα αλλά θέλω να σου δώσω κάτι προσωπικό γιατί σε αγαπώ σαν παιδί μου", μου είπε. Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε δύο - τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Είναι για μένα σαν δεύτερος πατέρας. Και δεν ήταν τελικά όπως τον περιέγραψε ο τύπος στο βενζινάδικο".