Λουτσέσκου: Μόνο για το αποτέλεσμα δεν είμαι ικανοποιημένος, στόχος να κερδίζουμε- Τι είπε για Ουάρντα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Για το πλάνο που ακολούθησε στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, για τις αλλαγές που είχε στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ αλλά και για την συνέχεια, μίλησε ο τεχνικός του Δικεφάλου Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις πολλές αλλαγές που είχε στην βασική ενδεκάδα:

«Το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν είμαι ικανοποιημένος είναι το αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος για το τρόπο που ξεκινήσαμε το παιχνίδι, με όλες αυτές τις αλλαγές, είμαι ικανοποιημένος από την πίεση που κάναμε. Παράλληλα ικανοποιημένος από τα 30 λεπτά που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζοντας μια καλά οργανωμένη ομάδα στην Ελλάδα, ίσως από τις καλύτερες οργανωμένες. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα τελευταία 10-12 λεπτά στα οποία κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πιέσει.

Ξεκινήσαμε το 2ο ημίχρονο πιέζοντας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, ατυχήσαμε και δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα και υπήρχε ρίσκο στο παιχνίδι μας καθώς παίζαμε με 10 εναντίον 11, παρόλα αυτά συνεχίσαμε να πιέζουμε, ο αντίπαλος μας πίεσε και αυτός σε εκείνη την χρονική στιγμή».

Πρόσθεσε πως:

«Ήταν αυτό το παιχνίδι ανάμεσα σε μια δύσκολη σειρά αγώνων και έπρεπε να διαχειριστούμε τη δύναμη και την ένταση των αγώνων και αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο κάναμε τόσες αλλαγές».

Για τις αλλαγές που έκανε στην ανάπαυλα:

«Και οι δυο αλλαγές ήταν για τραυματισμούς».

Για τον Χατσερίδη:

«Ανέφερε ότι ζαλιζόταν από χτύπημα στο κεφάλι και ότι δεν είχε τον έλεγχο».

Για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις των παικτών που έγιναν μεταγραφή και για τον Πόντους Βέρνμπλουμ:

«Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να εξηγήσω την κατάσταση αυτή, όταν ένας παίκτης έρχεται αργά, είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστεί, αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι να έχει επίσημα παιχνίδια για να περιοριστεί ο αριθμός των λαθών και θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος ώστε να πάρει τον πλήρη ρυθμό. Παράλληλα εξαρτάται από τον τύπο παιχνιδιού που έχουμε να παίξουμε, για παράδειγμα με την Τσέλσι ξέραμε ότι σε κάποιο σημείο του ματς ο αντίπαλος θα πιέσει και θα έπρεπε να οδηγηθεί στο φυσικό παιχνίδι με τα προσόντα του. Σήμερα μια ομάδα με συνοχή και είδαμε κάποια πράγματα προσπαθώντας να κινήσει την μπάλα και να καταλάβει τους συμπαίκτες του αλλά την στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες έδειξε χαρακτήρα, σήκωσε μόνος του το χέρι και ζήτησε να μεταφερθεί στο κέντρο της άμυνας, έδειξε ότι είναι μια προσωπικότητα στην οποία μπορούμε να υπολογίζουμε πάρα πολύ».

Για το αν τον προβληματίζει ότι στα εντός παιχνίδια στην Τούμπα όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει πρώτος κάπως στη συνέχεια οι παίκτες του χαλαρώνουν:

«Όχι, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την ροή του αγώνα, υπάρχουν 2-3 καταστάσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν στο βήμα πίσω αλλά το σημαντικό είναι πως αντιδράς μετά από αυτό. Όπως είπα παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, έχω ξανά πει ότι έχουμε ένα νέο σύνολο, το σημαντικό είναι να βρεις τον τρόπο να κερδίσεις και να μην αποσπάσαι από τον στόχο σου».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά τα ματς με την Μπενφίκα και για το πότε θεωρεί ότι ο Δικέφαλος θα είναι στο 100%:

«Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα γιατί είναι μια διαφορετική κατάσταση και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, αυτή η ομάδα συνεχίζει να κερδίζει, έχουμε τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα και ξεκινήσαμε με μείον δυο, δεν είναι εύκολο. Εντάξει σήμερα ήρθαμε ισόπαλοι, δεν είναι καλό αποτέλεσμα, παίζοντας με δέκα παίκτες όμως, έχοντας στο μυαλό μας το ματς που πέρασε και σκεπτόμενοι αυτό που έρχεται με τον Ολυμπιακό.

Επίσης δεν υπάρχουν μέρες για να προπονηθούμε όπως θέλουμε, είναι τελείως διαφορετική και η προσέγγιση στις προπονήσεις αυτή την στιγμή και συνεχίζουμε παρόλα αυτά να κερδίσουμε. Οπότε δε ξέρω τι περιμένετε, για εμάς ο στόχος είναι να κερδίζουμε. Σήμερα ήταν ένα ματς στο οποίο θα έπρεπε να διαχειριστούμε πολλές καταστάσεις και συνεχίζουμε στο στόχο μας…».

Για τον Ουάρντα και την απόφαση που πήρε:

«Δεν έχω κάτι να σχολιάσω, η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη πειθαρχία, όλοι πρέπει να υπακούν τους κανόνες. Με συμβιβασμούς ρισκάρουμε να χάσουμε το γκρουπ και αυτό είναι πάρα πολύ απλό».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.