Για το πρώτο του διάστημα στον ΠΑΟΚ και την προσαρμογή του στον "Δικέφαλο" και τη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αλίν Τόσκα, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην "fanatik.ro".

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως ήταν η προσαρμογή σου στον ΠΑΟΚ; "Ήταν εύκολη. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ. Επίσης, υπάρχει εδώ ο Βαρέλα, προπονητής είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είναι επίσης Ρουμάνος, οπότε δεν ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Γενικότερα, όλοι εδώ είναι επαγγελματίες. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη, ακόμη πιο όμορφη από ότι περίμενα".

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποια άλλη ομάδα: "Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν συζητήσεις, με την Κλουζ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ήταν η σωστή επιλογή. Υπάρχει αρκετή πίεση εδώ, αλλά το ίδιο ίσχυε τόσο στην Στεάουα, όσο και στην Μπέτις. Νιώθω πολύ καλά κι έχω υψηλά κίνητρα. Για την ώρα, είναι δύσκολο να μιλήσω για το γενικότερο επίπεδου του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί δεν έχω παίξει τόσο πολύ. Σε έξι μήνες, θα μπορώ να μιλήσω συγκριτικά με το ισπανικό, το ιταλικό ή το πρωτάθλημα της Ρουμανίας".