Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι για τη φετινή σεζόν θα έχει υπό την σκέπη της μόνο την Κ-19, με τα υπόλοιπα τμήματα υποδομής να υπάγονται υπό την αρμοδιότητα του ιδρυτικού σωματείου, εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά:

«Η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, ενημερώνει πως κατόπιν απόφασης του μεγαλομετόχου και του Δ.Σ., δεν θα υπάρχει καμία διοικητική εμπλοκή για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά στο θέμα της Ακαδημίας, την οποία θα διαχειριστεί εξ’ολοκλήρου το ιδρυτικό σωματείο. Το μόνο τμήμα το οποίο για την φετινή σεζόν θα “υπάγεται” στην Π.Α.Ε. είναι αυτό της Κ19, που, μαζί με την αμοιβή του Τεχν. Διευθυντή (που επιλέχθηκε καθ’υπόδειξη του Ιδρυτικού), είναι βάση κανονισμών της ΕΠΟ, υποχρέωση του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βασικό γνώμονα την προσήλωση στο δύσκολο αλλά και αυτονόητο στόχο του πρωταθλητισμού της επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου, καθώς το χρονικό σημείο της ανάληψης καθηκόντων από το νέο μεγαλομέτοχο και τη νέα διοίκηση καθιστά αδύνατο το σωστό προγραμματισμό και την οργάνωση των τμημάτων υποδομής, ενός τόσο σημαντικού κομματιού του ποδοσφαιρικού οργανισμού του Ηρακλή, όπως το οραματίζεται η νέα διοίκηση.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, και με δεδομένη τη βούληση του μεγαλομετόχου για στήριξη όλων των τμημάτων με όραμα τη δημιουργία ενός δυνατού και αυτόνομου Ηρακλή σε όλα τα επίπεδα και τμήματα, η Π.Α.Ε. θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στην προσπάθεια των ανθρώπων του Ιδρυτικού σωματείου (ήδη σε αυτό το πλαίσιο παραχωρήθηκε χώρος στα γραφεία της Μίκρας αλλά και η τηλεφωνική γραμμή των γραφείων για την διευκόλυνση της προσπάθειας τους)».

Υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής αναλαμβάνει ο Απόστολος Παπαϊωάννου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Αναλυτικά:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Ιδρυτικού Σωματείου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ορθή τοποθέτηση υπευθύνων για την λειτουργία των ακαδημιών σύμφωνα με όσα ο αθλητικός νόμος ορίζει, πάρθηκε η εξής απόφαση: Υπεύθυνος προγράμματος ακαδημιών αναλαμβάνει ο Απόστολος Παπαϊωάννου που έχει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο αθλητικός νόμος, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις ακαδημίες. Στις επόμενες μέρες ο κ. Παπαϊωάννου θα συναντηθεί με τον κ. Ηλιάδη για να οριστούν εκ νέου οι όροι λειτουργίας των ακαδημιών καθώς και η στελέχωσή τους.