Υποψήφια κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη η Κατερίνα Στεφανίδη

|
THESTIVAL TEAM

Τις υποψήφιες αθλήτριες για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη το 2018 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου και ανάμεσα σε αυτές δεν θα μπορούσε να μην είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η αθλήτρια που είχε πάρει το αντίστοιχο βραβείο στη Γηραιά Ηπειρο το 2017.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο και νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League αποτελεί και φέτος ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, χάρη στις εμφανίσεις της στη διάρκεια του έτους.

Η Στεφανίδη στο Βερολίνο κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Αμστερνταμ, ενώ τον χειμώνα ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Η ψηφοφορία του κοινού, η οποία επηρεάζει το αποτέλεσμα κατά 25%, θα είναι ανοιχτή έως τις 5/10, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 26 του ίδιου μήνα στο Γκαλά της ΕΑΑ στη Λοζάνη (νωρίτερα θα έχει προκύψει η τελική τριάδα). Να σημειωθεί πως υποψήφιος στην κατηγορία «ανερχόμενο αστέρι» είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Οι δέκα υποψήφιες είναι:

Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα/επί κοντώ)

Ντίνα Ασερ Σμιθ (Βρετανία/ 100μ./200μ.)

Σίφαν Χασάν (Ολλανδία/5.000μ.

Κριστίν Χούσονγκ (Γερμανία/ακοντισμός)

Mαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία/ύψος)

Λάουρα Μούιρ (Βρετανία/1.500μ.)

Μαρία Πέρεθ (Ισπανία/20χλμ. βάδην)

Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία)

Nαφισάτου Τιάμ (Βέλγιο/7αθλο)

Aνίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.