Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Super League κατά της ελληνικής Ομοσπονδίας και έτσι θα ισχύσει το καθεστώς του 3-1 (σ.σ. τρεις ομάδες να πέσουν και μία να ανέβει απευθείας) συν το μπαράζ για την άνοδο.

Επομένως, οριστικά πλέον τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας, μία ομάδα θα ανέβει επίσης απ’ ευθείας, και ο 13ος της Super League θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League για μία θέση στην πρώτη κατηγορία.

Αυτή είναι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή της Super League που ζητούσε να μην ισχύσει ο αγώνας μπαράζ παρά μόνο ο απ’ ευθείας υποβιβασμός τριών ομάδων και η άνοδος μίας.

Με αυτό τον τρόπο, το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία αγνόησε την προκήρυξη της Super League και πήρε απόφαση να υπάρχει και ένας αγώνας μπαράζ.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».