F1: Νυχτερινός περίπατος για Χάμιλτον στη Σιγκαπούρη

|
THESTIVAL TEAM

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε αντίπαλο στο GP Σιγκαπούρης και κερδίζοντας τον νυχτερινό αγώνα του ασιατικού λιμανιού, 15ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, αύξησε τη διαφορά του στους 40 βαθμούς από τον τρίτο, σήμερα, Σεμπάστιαν Φέτελ, έξι αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Άγγλος της Mercedes δεν είχε κανένα πρόβλημα από τα κόκκινα φώτα μέχρι την καρό σημαία και δεν απειλήθηκε ποτέ από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν, αλλά ούτε και από τον Φέτελ που πλήρωσε ένα στρατηγικό λάθος του ίδιου και της Ferrari.

Ο Φέτελ ήταν ο πρώτος που μπήκε για το πιτ-στοπ του, στον 15ο από τους 61 γύρους του αγώνα, έχοντας επιλέξει στρατηγική δύο πιτ-στοπ, με την ελπίδα να περάσει τον Χάμιλτον βάζοντας νωρίτερα το φρέσκο σετ της ultra μαλακής γόμας.

Ωστόσο, στον αμέσως επόμενο γύρο, με την είσοδο του Χάμιλτον, έγινε σαφές ότι ο Άγγλος είχε επιλέξει στρατηγική ενός πιτ-στοπ, καθώς τοποθέτησε τα soft ελαστικά – κι έτσι ο Φέτελ αναγκάστηκε να κινηθεί μέχρι τέλους σε πολύ αργότερο ρυθμό, για να προστατεύσει τα ultrasoft ελαστικά του ώστε να μην χρειαστεί να κάνει και δεύτερο πιτ-στιπ, σε ένα από τα σιρκουί που αυτό είναι πιο χρονοβόρο από σχεδόν κάθε άλλο αγώνα.

Την εξάδα έκλεισαν οι Βάλτερι Μπότας, Κίμι Ράικονεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο, καθώς η λίγο διαφορετική στρατηγική των τριών δεν έφερε στο τέλος μια μάχη μεταξύ των τριών, σε ένα από τα λιγότερο επεισοδιακά Γκραν Πρι της φετινής σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

gpsig-rc.jpg

Πηγή: sport24.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.