Για πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας έκανε λόγο μετά τη χθεσινή νίκη επί της Σερβίας ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Μετά την μεγάλη νίκη επί της Σερβίας ο Βασιλακόπουλος δήλωσε στην κάμερα της «ΕΡΤ»: «Είναι μια μεγάλη βραδιά, μια μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Πέραν της μεγάλης επιτυχίας της νίκης επί της πανίσχυρης Σερβίας και των συνθηκών που φτάσαμε ως εδώ, νομίζω ότι διασφαλίζουμε σε μεγάλο ποσοστό την παρουσία μας στο Παγκόσμιο, σε ένα ακόμα πολύ μεγάλο ραντεβού. Η ελληνική ομάδα με τη συμμετοχή όλων πλέον θα πρωταγωνιστήσει και εκεί».

Σε ερώτηση για το αν εννοεί τους παίκτες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, «φωτογραφίζοντας» στην ουσία τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Κουφό, απάντησε: «Όλων, δηλαδή και αυτών που δεν είναι σήμερα εδώ».

Στη συνέχεια, είπε για τους Σέρβους και το κοινό του Ηρακλείου: «Η Σερβία είναι μεγάλη δύναμη. Ο τρόπος με τον οποίο στάθηκαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο ήταν συγκλονιστικός. Είμαστε ξανά στην Κρήτη γι' αυτό το κοινό. Και αυτή η επιτυχία προστίθεται στην μεγάλη αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ. Θα πρέπει να τιμούμε και να στηρίζουμε το ελληνικό μπάσκετ».

Έπειτα, τόνισε για το πάθος των παικτών: «Ακριβώς. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να κάνουμε μνεία και στα παιδιά που έκαναν το 6-0. Αυτά τα παιδιά έφεραν την Εθνική στα πρόθυρα της εισόδου στο Παγκόσμιο. Αποδείξαμε πως είμαστε ομάδα και ότι ο ένας παίζει για τον άλλον. Αγνοήσαμε τα κουτσομπολιά. Πάντα τα αγνοούμε. Αυτό το πάθος για την νίκη και την εθνική εκπροσώπηση μας οδηγεί. Ήρθε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που φέρνει πάλι καλοκαίρι, γενικότερα στη χώρα».

Όσο για τα «παράθυρα» και το κατά πόσο θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένη η FIBA, ανέφερε: «Την Εθνική Ομάδα θέλει και πρέπει να την βλέπει ο κόσμος, ο λαός. Από εκεί θα βγουν τα νέα παιδιά. Αν δεν παίζει στη χώρα της και την έδρα της δεν θα προχωρήσει το μπάσκετ. Κάποτε κάναμε πέντε χρόνια για επίσημο αγώνα στη χώρα μας. Τα "παράθυρα" είναι υποχρέωση όλων να γίνονται. Θα πρέπει η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, που φέρνουν εμπόδια, να συνταχθούν επιτέλους με αυτό».

Τέλος, για το θέμα της έδρας της Εθνικής υποστήριξε: «Μας ανατέθηκε επίσημα το Παγκόσμιο U19, του χρόνου στην Κρήτη. Εμείς θέλουμε και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ας το σκεφτούν άλλοι, που είναι ιδιοκτήτες των γηπέδων. Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, σήμερα είναι μέρα χαράς».