Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την άνετη φιλική νίκη επί της Μπουγιούκσεχιρ (90-63), στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του, μίλησε για την έλλειψη ρυθμού και τις απουσίες, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Αρχικά για τη σημερινή νίκη, δήλωσε:

«Ήταν ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Παρόλο ότι την τελευταία εβδομάδα, είχαμε πάρα πολλά θέματα τραυματισμών, πολλά παιδιά χθες έκαναν για πρώτη μέρα προπόνηση και σήμερα έπαιξαν, ήταν απαραίτητο όμως, να δούμε την ομάδα, σχετικά μαζεμένη. Έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα, προσμετράμε το γεγονός ότι χθες, η αντίπαλος μας έπαιξε ένα φιλικό παιχνίδι αργά και σίγουρα παρουσιάστηκε με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που είχε χθες. Για εμάς, το σημαντικότερο ήταν ότι είδαμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση μας, είδαμε παίκτες να επιστρέφουν υγιείς και θέλουμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας, έχοντας πρώτα από όλα, όλο το υλικό μας από Δευτέρα μαζεμένο. Ταυτόχρονα, να βγάλουμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα παίζοντας πλέον όλοι μαζί».

Για τα στοιχεία που είδε σήμερα και αν έλειψε κάτι:

«Σίγουρα ο ρυθμός μας ακόμα δεν είναι υψηλός. Επειδή δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, δεν έχουμε αναπτύξει όπως πρέπει και σε συνέχεια, τις επιθέσεις. Έχουμε κάποια καλά σημάδια αλλά έχουμε και αρκετά μεγάλα κενά. Σίγουρα, έχουμε και πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στην ομαδική μας λειτουργία στην άμυνα, σε σύνθετες καταστάσεις που δεν τα έχουμε προπονήσει ακόμα».

Για αυτά που λείπουν αν αύριο ξεκινούσαν τα επίσημα παιχνίδια:

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που λείπουν αυτήν τη στιγμή, για να είμαστε ειλικρινείς. Είμαστε στη μέση της προετοιμασίας μας. Ο ρυθμός είναι κάτι το πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί εκεί οφείλεται και κάποια έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε, κάποια μικρά κενά διαστήματα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεχτήκαμε ένα σερί 0-10. Κάποια πράγματα στη λειτουργία μας στην άμυνα μας, σε μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχουν αρκετά μικρά πράγματα που σε έναν επίσημο αγώνα θα φανούν και θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες περίπου 20 ημέρες που έχουμε, θα μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμες για να περιορίσουμε τα προβλήματα αυτά και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Για το αν υπάρχει κάποια απόφαση για τους επτά ξένους:

«Θα δούμε και την επόμενη εβδομάδα τα φιλικά μας και θα πάρουμε μετά μια απόφαση».

Για το επίπεδο προσαρμογής των παικτών που προέρχονται από κολέγιο:

«Προσπαθούν πάρα πολύ. Όλη η ομάδα προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι η Ευρώπη, είναι ένα διαφορετικό πράγματα από το κολεγιακό μπάσκετ. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά θεωρώ ότι με την υπομονή που δείχνουμε εμείς και με τη διάθεση που δείχνουν αυτοί, ότι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή, να βρούμε ακριβώς τη λύση που θέλουμε ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σίγουρα, χρειάζεται χρόνος, δεν είναι εύκολο. Ένας μήνας δεν αρκεί .Η ομάδα, όμως, έχει ένα τέτοιο ρόστερ που μπορεί θεωρώ να υποστηρίξει και να περιμένει κάποιους πιο κοντά στα δεδομένα που θέλουμε εμείς».

Για την εικόνα του Γκάρετ:

«Έχει δύο πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ότι εκ φύσεως είναι ένας πάρα πολύ καλός αθλητής. Μένοντας έξω τρεις μήνες, είναι σαν να μην έχει μείνει έξω αθλητικά. Το δεύτερο κομμάτι, είναι ότι είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί. Και η δική μου η έκπληξη είναι ότι έχει πάρα πολλά πράγματα που θυμάται από τη συνεργασία μας, μέσα από τη φιλοσοφία που είχαμε στην ομάδα της Κηφισιάς. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αντιλαμβάνεται γρήγορα κάποια πράγματα. Ηταν τυχερός γιατί έχουμε πολλές απουσίες, οπότε πήρε πολύ χρόνο και στις προπονήσεις και στο προηγούμενο φιλικό. Επειδή έχει αντίληψη προσαρμόζεται γρήγορα».