Επίσκεψη στα γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας πραγματοποίησε σήμερα η αρμόδια του τομέα πολιτισμού και αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εκεί την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ο Α' αντιπρόεδρος, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Άκης Μπεκιάρης, ενώ στη συζήτηση παρίστατο, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο νομικός, Χρήστος Παπαθωμάς, ο οποίος μίλησε για τα τεχνικά κομμάτια του έργου της νέας Τούμπας.

Στην περίπου μίας ώρας συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Α.Σ. ΠΑΟΚ έκαναν γνωστή την πρόταση της οικογένειας του ΠΑΟΚ να κτιστεί νέο γήπεδο στον ίδιο χώρο με το σημερινό και πως αυτό το γήπεδο για να γίνει ασφαλές, μοντέρνο και σύμφωνο με τις σύγχρονες προδιαγραφές της UEFA, θα πρέπει να παραχωρηθούν για χρήση τα στρέμματα που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης του περιβάλλοντος χώρου του Γηπέδου της Τούμπας, τα οποία πλην του ΠΑΟΚ, ουδεμία χρησιμότητα μπορούν να έχουν για κανέναν, ενώ επίσης τονίστηκε ότι όλη η επένδυση θα καλυφθεί οικονομικά από την οικογένεια Σαββίδη.

Παράλληλα, τονίστηκε στην κ. Κεφαλογιάννη ότι η παραχώρηση για χρήση θα αφορά τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ερασιτεχνικό σωματείο και ουσιαστικά θα αφορά τη βελτίωση του επιπέδου της αθλητικής ζωής όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε στις δηλώσεις τις:

Για το θέμα του γηπέδου είπε: "Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη του σωματείου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ενημερώθηκα για τα σχέδια κατασκευής της νέας Τούμπας. Είναι ένα αναγκαίο έργο και ένας ώριμος σχεδιασμός από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε πράξεις και να αφήσει τις υποσχέσεις. Η Πολιτεία δεν χαρίζει, η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει και να βοηθάει. Γι' αυτό και η ΝΔ στηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό όλων των γηπέδων όλων των ομάδων, όπως αυτό που θέλει να φτιάξει ο ΠΑΟΚ που θα είναι διεθνών προδιαγραφών. Ένα έργο που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης".

Συνέχισε λέγοντας: "Οπως είπα και προηγουμένως η ΝΔ στηρίζει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, όμως περιμένουμε και από την Κυβέρνηση να αφήσει τις ασάφειες και να προχωρήσει σε πράξεις. Ο ΠΑΟΚ θα έχει την στήριξή μας".

Κλείνοντας, σε ερώτηση για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη, απάντησε: "Δεν έχω εικόνα για τις σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαββίδη θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο".

Κατσαρής: H Τούμπα θα γκρεμιστεί, όλα τα κόμματα θετικά για νέο γήπεδο

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κατσαρής ανέφερε:

Για το την σύμφωνη γνώμη της πολιτείας: «Εξ αρχής αυτή ήταν η προσπάθειά μας. Είχαμε σκοπό πως όταν θα αποφασίσουμε να χτίσουμε το γήπεδο να έχουμε τη συμπαράσταση όλης της Πολιτείας. Όλα τα κόμματα έχουν πει το "ναι" στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε τη χρήση του περιβάλλοντος χώρου για να κάνουμε γήπεδο με τα δικά μας χρήματα, αυτά του Ιβάν Σαββίδη, για να έχουμε ένα γήπεδο ευρωπαικών προδιαγραφών. Τα περισσότερα κόμματα απάντησαν και είναι στο πλευρό μας».

Συνέχισε πως: «Θα γίνει εταιρεία ειδικού σκοπού, όμως το βασικό είναι να αποκτήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο και από εκεί θα εξαρτηθεί πως θα γίνει το γήπεδο. Μόλις γίνει αυτό θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την κατασκευή του γηπέδου. Δεν παραχωρούμε κάτι στην ΠΑΕ. Δίνουμε το οικόπεδο στην ΠΑΕ εκεί όπου θα χτιστεί γήπεδο το οποίο θα ανήκει στον ΑΣ το οποίο θα το παραχωρήσουμε στην ΠΑΕ για όσα χρόνια συμφωνήσουμε. Όταν λήξει η περίοδος αυτή το γήπεδο θα επιστρέψει στον Ερασιτέχνη».

Για το ποιο είναι το σχέδιο: «Το γήπεδο θα γκρεμιστεί. Αν δεν γκρεμιστεί θα γίνει πολύ μικρότερο. Θα γίνει από την αρχή. Μέσα σε όσα ζητάμε είναι οι γρήγορες αποφάσεις σε ότι πρόβλημα προκύψει. Θέλουμε όλα να προχωράνε γρήγορα. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην σταματήσει το έργο λόγω μικρών προβλημάτων. Υπάρχουν τάφοι δεν υπάρχουν αρχαία».