Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην τρέχουσα κατάσταση της ομάδας του, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Αναλυτικά όσα είπε στον Fair Play 96,1 FM:

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τις μεταγραφές. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι παίκτες είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Κάποια παιδιά, όπως ο Μαργαρίτης, έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Κάποια παιδιά, όπως ο Αθηναίου, αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Για τους φετινούς στόχους: «Είναι λογικό ότι όλοι έχουν θέματα να λύσουν με τις ομάδες τους. Όλοι θέλουν να πετύχουν το καλύτερο και οι στόχοι μίας ομάδας εξαρτώνται από το πόσο έτοιμη θα παρουσιαστεί στην έναρξη του πρωταθλήματος και πόσο θα καλυτερεύει κατά τη διάρκεια του. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με τους ρυθμούς που είχαμε πέρσι, κάτι που είναι δύσκολο».

Για το γεγονός ότι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν «ξεφύγει» τα τελευταία χρόνια από τους υπόλοιπους, λόγω της μεγαλύτερης οικονομικής τους δυνατότητας: «Είναι δεδομένο ότι βρίσκονται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό. Υπάρχουν επενδυτές που έχουν βάλει χρήματα κι έτσι θα είναι πιο απαιτητικό το πρωτάθλημα. Το να βγεις… πρωταθλητής μετά τους πρωταθλητές είναι ένας άτυπος τίτλος. Σου δίνει μία ηθική ικανοποίηση ότι στο πρωτάθλημα με τους ισοδύναμους που συμμετέχεις μπορείς να είσαι ο πρώτος».

Για το αν θα σχηματίσει τελική γνώμη για την ομάδα από τα επόμενα φιλικά: «Τελική γνώμη σίγουρα δε θα σχηματιστεί, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Στα δύο φιλικά αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε κάποια άλλα παιδιά. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν κι άλλοι παίκτες και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα».

Για τον Γκάρετ: «Ο Γκάρετ είναι ένας παίκτης με πολύ καλά προσόντα εκ φύσεως. Επίσης έχει παίξει στην Ευρώπη, οπότε δε θεωρώ ότι θα έχει προβλήματα προσαρμοστικότητας».

Για τον Χάτσερ: «Ο Χάτσερ είναι για τρίτη φορά εδώ, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και είναι, επίσης, ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Θα παίξει σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο, προκειμένου να βοηθήσει και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας μας».

Για την ανάγκη μεγαλύτερης παρουσίας κόσμου στο PAOK Sports Arena: «Από την πλευρά μας μπορούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο μόνο μέσω της καλής παρουσίας μας. Η ομάδα έπαιξε πέρσι σκληρά, έπαιξε σε ένα καλό επίπεδο και κέρδισε. Πραγματικά όταν το «Παλατάκι» έχει κόσμο μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ: «Έχουμε βρει τους παίκτες που θέλουμε και λογικά έχει κλείσει το ρόστερ. Εκτός, βέβαια, αν προκύψει κάτι εξαιρετικό και… αλλάξουμε το μυαλό μας. Μία περίπτωση, φυσικά, που θα είναι και προσιτή οικονομικά».

Για τη φετινή αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Η φιλοσοφία δε θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Θέλουμε να κρατήσουμε όλα τα καλά πράγματα από πέρσι που μας έφεραν στην 3η θέση και παράλληλα να έχουμε μία καλή παρουσία στην Ευρώπη, προκειμένου να φτάσουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι».