Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, μίλησε για τις εξελίξεις στο θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν χαρίζεται τίποτα στον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:

Για την θέση του ΠΑΟΚ:

«Ό,τι γίνεται πλέον είναι στο προσκήνιο και δεν γίνεται στο παρασκήνιο. Ο κύριος Καμμένος είναι ο υπεύθυνος για τα στρέμματα, για την έκταση που θέλει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ δωρεάν. Αυτά που δίνονται για χρήση στον ΠΑΟΚ, πάντοτε θα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Όπως είπαμε και στην ανακοίνωσή μας, αν κάποτε στους αιώνες δεν υπάρχει ο ΠΑΟΚ, όλη του η περιουσία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Άρα είναι μία προσφορά της πολιτείας σε ένα μεγάλο σωματείο για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του, γενικά ότι δίνεται από την πολιτεία σε ερασιτεχνικά σωματεία, δεν γίνεται για να κερδίσει κάποια ανώνυμη εταιρία ή κάποιος επενδυτής, αλλά γίνονται για να κερδίσει ο ελληνικός λαός.

Το τονίζω γιατί είναι σημαντικό, δεν δωρίζονται στον ΠΑΟΚ, δωρίζονται σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Διότι στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες και γίνονται για όλους τους ανθρώπους που θα κινούνται γύρω από την Τούμπα. Όχι μόνο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία:

«Από την στιγμή που υπάρχει πρόθεση, ότι θα προωθηθεί στην βουλή το σχέδιο νόμου, δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο, καθώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλες τις άλλες διαδικασίες, γιατί θα εμπλακούν πολλά υπουργεία και με διάφορες υπουργικές αποφάσεις, θα λύνονται τα προβλήματα που θα δημιουργούνται. Όλο το θέμα του ΠΑΟΚ, είναι αφού κατεδαφίσουμε την Τούμπα, να αναγκαστούμε να σταματήσουμε και να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια. Πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο, για τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, γιατί γίνονται συζητήσεις εδώ και πέντε χρόνια με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το αρμόδιο τμήμα».

Η αποκάλυψη για τη συνάντηση με τον Σαββίδη και την επιστολή που έστειλε:

«Όλο το επιτελείο της ΠΑΕ κάνουν εδώ και ένα χρόνο, κάναμε συναντήσεις για να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν πριν 15-20 μέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει να σταλεί μία επιστολή στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσαμε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Υπήρξε ανταπόκριση και πιστεύω πως δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Ξεκίνησε με προτροπή του κ. Σαββίδη, γιατί λέει ή πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα ή να σταματήσουμε, ωστόσο αυτός είναι ο χώρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου γηπέδου.

Η επιστολή ήταν του ΑΣ ΠΑΟΚ και είχε την συμπαράσταση και του περιφερειάρχη και του δημάρχου, την έχουν προσυπογράψει και οι δύο, με την έννοια πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης και όχι ότι το κάνουν για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να το διευκρινίσουμε, γιατί πιστεύω πως αν υπήρχε και άλλη τέτοια πρόταση, θα είχε την ίδια ανταπόκριση».