Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για τη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ στην Καστοριά, την αμυντική και επιθετική εικόνα της ομάδας στα μέχρι τώρα φιλικά, αλλά και τον Ντάριους Γκάρετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε: «Είχαμε μία δύσκολη και επίπονη προπονητική εβδομάδα, οπότε το σημερινό φιλικό ήταν χρήσιμο για εμάς. Κρατάμε το γεγονός ότι τελειώσαμε το φιλικό και είμαστε υγιείς πρώτα από όλα, είχαμε την παρουσία ενός καινούργιου παίκτη. Το πρόβλημα για εμάς είναι ότι έχουμε αρκετές απουσίες από την αρχή της χρονιάς και προσπαθούμε με αυτές τις απουσίες να βρούμε ρυθμό, συνοχή και καλή χημεία. Δεν μας βοηθάει αυτό αλλά κάθε μέρα που περνάει είναι κέρδος».

Για την αμυντική και επιθετική εικόνα της ομάδας:

«Θα έλεγα ότι έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει διαφορετική εικόνα σχεδόν σε κάθε δεκάλεπτο. Είναι λογικό για την εποχή. Κρατάμε αυτά τα πράγματα που κάναμε σωστά και θέλουμε να μεγαλώσουμε τη συχνότητα σε αυτά που κάνουμε καλά και να διορθώσουμε τις κακές μας στιγμές. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού ακόμα είναι αργή. Σήμερα ήταν ένα φιλικό με ομάδα χαμηλότερου επιπέδου. Θεωρώ όμως ότι έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε».

Για τον Ντάριους Γκάρετ:

«Μπορεί να μας δώσει πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Είναι πολύ καλός αθλητής. Μπορεί να παίξει καλά στην άμυνα, χρησιμοποιώντας την μαχητικότητα και την αλτικότητα του, να μαζέψει ριμπάουντ και στην επίθεση να μας δώσει δημιουργία μέσα από τα καλά σκριν που μπορεί να κάνει. Έχουμε παίκτες που μπορούν να χειριστούν καλά την μπάλα και αυτός έχοντας καλό ρυθμό μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο για εμάς. Μπορεί να προσθέσει πράγματα που δεν τα είχαμε μέχρι τώρα».

Για το πότε θα είναι πλήρης η ομάδα:

«Δεν είναι μόνο θέματα τραυματισμών. Κάποια παιδιά θα επανέλθουν αυτή την εβδομάδα. Υπάρχουν και οι Εθνικές ομάδες οι οποίες θα μας δημιουργήσουν απουσίες. Το σημαντικότερο είναι να γυρίσουν υγιείς αυτά τα παιδιά από τις υποχρεώσεις τους για να μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί τις τελευταίες εβδομάδες προετοιμασίας».