Για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την απώλεια του Ανέστη Πεταλίδη, αλλά και τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Άρης, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στο FAIR PLAY FM 96,1:

Για τη σχέση του με τον Ανέστη Πεταλίδη: «Ο Ανέστης βοήθησε όσο κανένας άλλος το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Βοήθησε αρχικά την εποχή του Φλόκα και του Γούσιου και μετά στη δική μας εποχή με τον Χατζόπουλο και όλους τους άλλους. Εγώ ήμουν το αγαπημένο του παιδί. Όταν με είδε στα παιδικά μου είπε να πάω να υπογράψω. Όταν το ρώτησαν γιατί δε βγάζει τον Ιωαννίδη από την ομάδα, απάντησε ότι το λυσσασμένο σκυλί ή το σκοτώνεις ή το αφήνεις να… συνεχίσει. Ο Πεταλίδης είναι στην ψυχή μου, στην εκκλησία σηκώθηκε ο Καπριός να μιλήσει που δε μιλάει ποτέ».

Για το βιβλίο που γράφεται για τη ζωή του: «Το βιβλίο το γράφουν ο Βασίλης Σκουντής μαζί με τον Δημήτρη Καρύδα και αφορά τη ζωή μου. Αυτοί με ρωτάνε κι εγώ τους απαντάω. Τους διευκρίνισα, μάλιστα, ότι θα απαντήσω ακόμα και στην πιο δύσκολη ερώτηση».

Για την τωρινή κατάσταση στον μπασκετικό Άρη: «Ένα αυτοκίνητο, όσο καλό και να είναι, χρειάζεται και βενζίνη. Ο Γουλιέλμος κάνει σωστές κινήσεις και ο Άρης θέλει οπωσδήποτε να δουλέψει επάνω σε παιδιά, τα οποία μπορούν να τον επαναφέρουν σε προηγούμενες καταστάσεις και ακόμα καλύτερα. Ο Άρης είναι το μεγαλύτερο όνομα που υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι «Αυτοκράτορας». Υπάρχουν τα παρατσούκλια «ομαδάρα», «Θρύλος», αλλά όλα αυτά είναι… βασίλεια, η αυτοκρατορία είναι μία. Υπάρχουν τώρα οι βάσεις, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Άρης. Εγώ με τον Άρη πήρα οκτώ πρωταθλήματα και Κύπελλα. Δεν υπήρχαν, όμως, χρήματα. Εγώ για να επιβιώσω πήγα στην Αθήνα για να… πάρω χρήματα και μετά ξαναγύρισα στη Θεσσαλονίκη».

Για την επιθυμία αρκετών να αποτελέσει τον Πρόεδρο του ενιαίου Άρη: «Για να μπορείς να έχεις μία θέση, το πρώτο πράγμα είναι να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει».