Τα “χρόνια πολλά” του Γ. Σαββίδη στην Τούμπα με VIDEO του Μαραντόνα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Σήμερα συμπληρώθηκαν 59 χρόνια από τα εγκαίνια του γηπέδου της Τούμπας (6 Σεπτεμβρίου 1959) και ο Γιώργος Σαββίδης θέλησε να πει τα δικά του “Χρόνια Πολλά”, με αναφορά στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Αργεντινός θρύλος είχε παίξει με τη φανέλα της Νάπολι στην Τούμπα, στις 6 Οκτωβρίου του 1988, αποθεώνοντας τον κόσμο και την ατμόσφαιρα. Ο “Ντιεγκίτο”, ο οποίος είχε γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου, εξέφρασε τον θαυμασμό του γι’ αυτό που αντίκρισε εκείνη την βραδιά.

Μετά τη λήξη του αγώνα, δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης ρώτησε χαρακτηριστικά τον Αργεντινό πόσα παιχνίδια έχει παίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα, για να πάρει απάντηση: “Έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!”.

Αυτό μνημόνευσε ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στο λογαριασμό του στο Instagram σε εκείνον τον αγώνα και έγραψε τι σημαίνει γι’ αυτόν η Τούμπα: “Χαρά, λύπη, δάκρυα, χαμόγελα, ευτυχία, τρέλα. Αυτή είναι η Τούμπα και σε οποιαδήποτε κατάσταση, αγαπάμε το σπίτι μας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.