Κούγιας: Άριστη η φιλοξενία του Άρη, δεν περίμενα τη συμπεριφορά του Κολτσίδα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με αφορμή το επεισοδιακό περιστατικό που είχε με τον Γιώργο Κολτσίδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Άρη με την ΑΕΛ, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ αλλά και στο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος του Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Metropolis 95,5:

Για το περιστατικό που είχε με τον Γιώργο Κολτσίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Άρη με την ΑΕΛ:

«Εγώ ευχαρίστησα τον επίσημο Άρη για τη γενικότερη φιλοξενία. Απολαύσαμε μια καταπληκτική φιλοξενία και επιφυλασσόμαστε για την ίδια στον β’ γύρο που τα ματς θα καίνε και περισσότερο. Με ξένισε η προσωπική επίθεση από έναν άνθρωπο που τον αγκάλιασα πολύ θερμά ενώπιον χιλιάδων οπαδών πριν την έναρξη του αγώνα. Μου έκανε εντύπωση. Όλοι είδαν τι έγινε μετά την επίτευξη του γκολ και ποιος ήρθε στον πάγκο χειρονομώντας με τον χειρότερο τρόπο. Παίξαμε μπάλα, νομίζω καθαρά, χωρίς καθυστερήσεις. Θα δει ο Άρης πώς θα τον αντιμετωπίσουν άλλες ομάδες. Εμείς είμαστε μια περήφανη ομάδα, παίζουμε καθαρά και προσπαθούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα με την τακτική μας. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Στενοχωρήθηκα πολύ, δεν θέλω ούτε το όνομά του να λέω. Έχει φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΛ από ότι πληροφορήθηκα. Την αγωνιστική του συμπεριφορά όλοι την ξέραμε. Πόσο βρώμικα έπαιζε, μέχρι αντιαθλητικά. Δεν σημαίνει ότι επειδή ο Κούγιας αγαπά με πάθος το ποδόσφαιρο, ο όποιος Κολτσίδας ή ο όποιος Ελ Καντουρί ή ο όποιος άλλος στο μέλλον θα πρέπει να φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Και είναι προς τιμήν του Καρυπίδη το μήνυμα που μου έστειλε μετά το τέλος του αγώνα. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω το μήνυμα. Είμαστε γείτονες και φίλοι με τον Καρυπίδη. Ένιωσα καλύτερα με το μήνυμα αυτό».

Για τις περιπτώσεις που ο ίδιος έχει ξεφύγει:

«Ο Κούγιας ξεφεύγει αμυνόμενος. Βρείτε μου μια φορά είτε στη κοινωνική μου ζωή, είτε και σε άλλη κοινωνική εκδήλωση που μετέχω να έχω ξεκινήσει εγώ πρώτος χειρών αδίκων να μου το πείτε. Ο Κούγιας είναι αξιοπρεπής. Να μη συνδέουμε την αξιοπρέπεια με την αλητεία. Η αλητεία είναι του ανθρώπου που ξεκινά ένα συμβάν χωρίς λόγο απέναντι σε έναν άνθρωπο που πρέπει να τον σέβεσαι για την διαδρομή του. Εκεί πιθανώς κάποιος άλλος να έχει πέντε μπράβους, να σου ρίχνει ένα υποτιμητικό βλέμμα και να έρχονται οι μπράβοι να σε κάνουν τόπι στο ξύλο. Με έχετε δει μένα να κυκλοφορώ με μπράβους; Είναι αναξιοπρεπές να έχω οδηγό, συνοδούς, φουσκωτούς. Δεν μου αρέσει κανείς να διαταράσσει την ιδιωτικότητά μου. Δεν χρειάζομαι κανένα να με προστατεύει. Υπάρχει άρθρο στον νόμο που λέει ότι μπορείς να δείρεις κάποιον από δικαιολογημένη αγανάκτηση».

Για το ακυρωθέν γκολ του Άκπομ και το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στην Τρίπολη:

«Το γκολ του Άκπομ δεν το είδα, ταξίδευα, όμως, άκουσα τη σκληρή κριτική κατά του βοηθού πως καλυπτόταν πέντε μέτρα ο παίκτης. Είναι ένας από τους καλύτερους και εντιμότερους Έλληνες διαιτητές ο Παπαδόπουλος. Το πέναλτι του Μάνταλου ήταν κατά την άποψή μου. Όπως ήταν και το πέναλτι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αν συνέβαινε ανάλογη περίπτωση πέναλτι εις βάρος μου περισσότερο θα τα είχα με τον παίκτη μου, παρά με αυτόν που το κέρδισε. Διότι με το γράμμα του νόμου είναι πέναλτι».

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.