Ξεκινά σήμερα το απόγευμα το Διεθνές Σεμινάριο Καλαθοσφαίρισης «Θεσσαλονίκη 2018 – Salonica 2018». το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη διοργάνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο κλειστό γήπεδο Καλαμαριάς, με κεντρικούς ομιλητές τους Guy Goodes, Neven Spahija και Σούλη Μαρκόπουλο, ενώ χαιρετισμούς κατά την έναρξή του, στις 16.00’ σήμερα θα απευθύνουν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Ανατολίτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Γιαννάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Ανατολίτης, «η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του μπάσκετ και σε προπονητικό επίπεδο έχει βγάλει παγκόσμιας εμβέλειας ονόματα, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Θεόδωρος Ροδόπουλος. Το διεθνές σεμινάριο καλαθοσφαίρισης είναι μια γιορτή για το μπάσκετ, μια εξωστρεφής εκδήλωση, με τη συμμετοχή δασκάλων της καλαθοσφαίρισης, που έχουν τεράστια εμπειρία και διάθεση να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν προπονητικά με ένα από τα αθλήματα που έχουν κάνει διεθνώς γνωστή και υπερήφανη τη Θεσσαλονίκη μας».

Το σημερινό πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το εξής:

-16.00’: Guy Goodes – Matchup Zone

-17.30’: Σούλης Μαρκόπουλος – Offense principles for breaking any zone defense

-19.00’: Neven Spahija – Pick and Roll Defense.

Το αυριανό πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το εξής:

-09.30’: Σούλης Μαρκόπουλος – Special situations

-11.00’: Guy Goodes – Man to Man Defense

-12.30’: Neven Spahija – Motion Offense.