Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά για το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα προβιβάζονται τη νέα σεζόν από την Football League στην Super League όπως αντίστοιχα και για το πόσες θα υποβιβάζονται από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πέρασε με ψηφοφορία (10-6) το αίτημα της Football League που ζητάει να υποβιβάζονται 3 ομάδες (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας) από τη Super League, να προβιβάζεται ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να παίζει μπαράζ με τον 2ο της δεύτερης εν τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η ΕΠΟ προτίμησε να προκρίνει μια μέση λύση ανάμεσα στην πρόταση της Super League (άνοδος μίας ομάδας και υποβιβασμός τριών) και αυτήν της Football League (άνοδος δύο ομάδων και υποβιβασμός τεσσάρων).

Δέκα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής μπαράζ και έξι κατά. Απών ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς, ενώ αποχώρησε οργισμένος ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Βέβαια, η συγκεκριμένα απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. της Super League που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:00.

Πλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού απειλείται η σέντρα της πρεμιέρας, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε η λίγκα θα πρέπει να δώσει την έγκριση της για να υποβιβάζονται σίγουρα 3 ομάδες της Super League και μια να παίζει μπαράζ για τη σωτηρία της.