Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Εθνική Εφήβων πόλο για την μεγάλη επιτυχία τους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τη διαχρονικότητα της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο διεθνών διακρίσεων και ζήτησε να φτάσει το μήνυμα σε ευήκοα ώτα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε ευτυχισμένοι καθώς είναι μια μέρα όπως ελάχιστες. Με μια επιτυχία που έχει αντίκρυσμα όχι μόνο στον χώρο μας, στις πισίνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, τότε είναι εθνικό θέμα.

Αποδεικνύεται ότι σε αυτό το άθλημα γίνεται συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια, σκληρή και μεθοδική δουλειά, έχουν μπει γερές βάσεις, υπάρχει υποδομή. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο συνεχόμενες χρονιές η "Ελλαδίτσα" είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια (σ.σ.: Νέων Ανδρών πέρυσι, Εφήβων φέτος).

Συγχαρητήρια στα 13 παιδιά, στους προπονητές τους Δημήτρη Κραβαρίτη και Σάκη Πλατανίτη και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά σε αυτήν την ομάδα. Αλλά και στους συλλόγους που ανήκουν αυτά τα παιδιά, που είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία και αυτό βρίσκει αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο.

Έχει βαθιές ρίζες το πόλο. Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει διαχρονικότητα μέσα από σοβαρή και μεθοδική δουλειά και τώρα έφτασε στο απότατο σημείο να γίνουν πάλι τα παιδιά μας παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Ευελπιστώ, στις πολύ δύσκολες και αρνητικές συγκυρίες που βιώνουμε, αυτές οι επιτυχίες να στείλουν μήνυμα σε ευήκοα ώτα, για να σκύψουν λίγο περισσότερο στα προβλήματα που έχουμε (ως ομοσπονδία και ως αθλήματα). Να είναι το εφαλτήριο για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Για να δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και στην πατρίδα».