Για όλους και για όλα μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των "κυανόλευκων", Παύλος Μυροφορίδης, όπου μεταξύ άλλων έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5 FM:

Για τις μεταγραφές που έκανε ο Ηρακλής:

«Οι μεταγραφές είναι αυτό που πρέπει να δώσουμε ανάλογα με την ιστορία του Ηρακλή. Πρέπει να σέβεσαι την ομάδα που δουλεύεις και το παρελθόν της. Στο τραπέζι δεν μπορείς να πάρεις άνοδο, ούτε με ευχολόγια. Πρέπει να παλέψεις κάθε στιγμή, κάθε λεπτό ακόμη και αν δεν παίζεις καλά. Πρέπει κάθε μέρα να είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος για ό,τι συμβεί. Όλο αυτό έχει και κόστος. Εγώ θα πληρώσω το κόστος των επιλογών μου, σε μια ομάδα που είχε τη λειτουργία της και εγώ θα αλλάξω πράγματα. Εγώ θα τα αλλάξω, δεν θα ρωτήσω κανέναν ούτε άδεια θα πάρω. Αν δεν αρέσει σε κάποιους, το ποδόσφαιρο είναι εδώ για να μας κρίνει. Ήμουν σε μια ομάδα στο παρελθόν και έδιωξα τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Τότε όλοι είπαν ότι είμαι παλαβός, ότι παίρνω χάπια. Του είπα πως μακάρι να δουλέψεις περισσότερο μετά από αυτό. Αυτός ο παίκτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή όταν ανεβήκαμε, ο Γιάννης Λουκίνας, τον οποίο έδιωξα από την Καλλονή».

Για τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από την ομάδα:

«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για να ξέρουμε τι κάνουμε. Έχω σταματήσει να λειτουργώ με το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο από τότε που έπεσε ο Απόλλωνας στην Β Εθνική ενώ ήταν καλύτερη ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει, δεν είμαστε μηχανές. Κάποιοι μιλάνε για ηθική, ας έχουν ηθική στη ζωή τους, στη δική μου επιλογή παικτών υπάρχει ηθική. Υπάρχει ξεκάθαρο το συμφέρον της ομάδας, που είναι το πιο ηθικό κομμάτι απ’ όλα. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει. Πιο στεναχωρημένος από μένα που αναγκάστηκα να πω σε κάποια παιδιά ότι δεν ταιριάζουν σε αυτό που θέλω να φτιάξω, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν αυτοί οι μαϊντανοί απλά για να λένε, να γράφουν πραγματάκια. Το δύσκολο είναι να πάρεις απόφαση, το εύκολο είναι να το παίζεις καλό με όλο τον κόσμο. Καλός με όλο τον κόσμο δεν το έπαιξα ποτέ, για αυτό έχω φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Δεν ξέρω αν θα πετύχει, δεν είμαι ο Θεός. Εγώ θα έχω προσπαθήσει και θα έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Ηθική πρέπει να έχει κάποιος στην καθημερινότητά του, δεν μπορεί να μου μιλήσει εμένα για ηθική. Εγώ όταν πάω σπίτι μου κοιμάμαι. Θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δεν με απασχολεί τι λένε οι άλλοι, χέστηκα. Πριν από μια βδομάδα ο Ηρακλής μπορούσε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στην κατηγορία, τώρα ο Ηρακλής έχει τρομάξει όλη την κατηγορία».

Για τη φημολογία περί γερασμένων παικτών:

«Κάποιος που κρίνει και λέει ό,τι θέλει, αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά θα ήταν ο πρώτος που θα μας κυνηγούσε. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είναι η πιο ποιοτική ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, η πιο έμπειρη ομάδα, έχει το μεγαλύτερο βάθος και αυτά πριν από μια βδομάδα δεν υπήρχαν. Αυτά δεν γίνονται ούτε με μαγικά και όμως έγιναν, ο Ηρακλής έχει τους περισσότερους παίκτες στην κατηγορία από Σούπερ Λιγκ χωρίς να έχει επενδυτή. Αντί να στηρίξουμε αυτά που έγιναν, καθόμαστε και λέμε λογάκια;»

Για τη συνέχεια των μεταγραφών:

«Θα υπάρξει συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή θα πάρουμε ακόμη 3-4 παίκτες. Μετά ό,τι χρειαστεί θα το κοιτάξουμε. Θα κοιτάξουμε το καλό της ομάδας και όχι των μονάδων, γιατί αν κοιτάξουμε τις μονάδες θα είμαστε καφενείο και όχι ομάδα. Και εγώ δεν ήρθα να γίνω καφετζής».

Για την περίπτωση Ντούνη:

«Είναι το όνομα του Ντούνη μέσα στις επιλογές, είναι ένα παιδί το οποίο σέβομαι παρά πολύ. Θεωρώ πως μέχρι την Παρασκευή θα κάνουμε την τελική συζήτηση για να τελειώνουμε, προφορικά έχουμε πει κάποια πράγματα και έχουμε δώσει τα χέρια».

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια στις αποχωρήσεις:

«Όποιος θέλει να φύγει, μπορεί να φύγει. Εγώ δεν είχα την διάθεση να διώξω κανένα, είδα την ομάδα και έπρεπε να την αξιολογήσω. Κάνω το δικό μου λάθος, αν κάνω λάθος, θα κάνω το δικό μου. Ας μην αρέσει αυτό, δεν με νοιάζει. Πριν από μια βδομάδα ο Ηρακλής πήγαινε να βγει κατηγορία χωρίς οικονομικά δεδομένα, όχι ότι τώρα έχουν αλλάξει πολύ. Το να βγαίνει ο κάθε μπαγλαμάς να βγαίνει να μιλήσει, ας βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό του, είναι εύκολο και επιπόλαιο να κρίνεις μια ομάδα πριν ακόμη ξεκινήσει. Δεν δέχομαι ο κόσμος να αγκαλιάζει την ομάδα και να υπάρχουν μερικοί που λένε τα δικά τους. Πρέπει όλος ο κόσμος να συσπειρωθεί για το καλό της ομάδας, γύρω από την ομάδα. Τη λύσσα θα πρέπει να την δώσω ο κόσμος, αν λυσσάξουν όλοι δεν μας χωράνε τα κλουβιά. Αν λυσσάξω μόνος μου, θα με μαζέψουν. Και όποιος μιλάει για ηθική να κοιτάει πρώτα το σπίτι του και την ηθική στην καθημερινότητά του».

Για την προοπτική με την χορηγία του Τομ Παπαδόπουλου:

«Όποιος δώσει 1 ευρώ στον Ηρακλή, είναι φίλος του Ηρακλή. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θέλουμε την βοήθεια κάποιου. Όποιος έρθει και βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος, αν θέλει να σεβαστεί την ομάδα έρχεται και με βοηθάει δίπλα μας. Το σημαντικότερο ρόλο παίζει ο κόσμος. Είναι η ευκαιρία του κόσμου να αποδείξει πως ο Ηρακλής είναι αυτόνομος, γιατί ο επενδυτής μπορεί να έρθει σήμερα μπορεί και αργότερα. Πρέπει να συσπειρωθεί όλος ο κόσμος γύρω από την ομάδα. Εγώ όταν ήρθα στο Καυτανζόγλειο είχαμε 5.000 κόσμου και έφυγα με 23.000. Τα τελευταία χρόνια πήρα ό,τι πρωτάθλημα υπήρχαν και είχα απέναντι μου ομάδες που νομίζεις ήταν ηθικές; Δεν μίλησα εγώ ποτέ για ηθική, πρέπει όμως να υπάρχουν όρια. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πω τυποποιημένα πράγματα, δεν μπορώ να απαντήσω σαν χαρτογιακάς. Άμα περιμένει κάποιος από μένα κάτι τέτοιο, δεν θα το δει δεν είμαι τέτοιος».

Για την συσπείρωση εντός της ομάδας:

«Υπάρχει και θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν που παίζουν και θα το νιώσουν καλύτερα στη συνέχεια, αυτό θα το κάνει ο κόσμος να το νιώσουν. Ο,τι και να τους λέω εγώ για να έρθουν στην ομάδα ή να δουν τις εγκαταστάσεις, υπάρχουν απλά πράγματα για να γιγαντωθεί όλο αυτό».