Λίγους μήνες μετά το τέλος της σπουδαίας καριέρας του, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασε και από τα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ο Ντάντε Άμαραλ ανακοίνωσε την απόφαση του να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο φημισμένος Βραζιλιάνος βολεϊμπολίστας, ο οποίος στην καριέρα του κατέκτησε τα πάντα, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση με στόχο να βοηθήσει την περιοχή στην οποία μεγάλωσε.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε θα πολιτευτεί στην περιφέρεια της Γκοϊάς και στόχος του είναι να βοηθήσει μέσα από τον αθλητισμό τα νέα παιδιά ώστε να αποκτήσουν μία διέξοδο από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

"Προσωπικά, για περισσότερα από 20 χρόνια στον αθλητισμό, χάρη στον Θεό, έκανα πολύ περισσότερα από ό, τι φανταζόμουν. Εκπροσωπώντας το βόλεϊ της Βραζιλίας έγινα Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Τώρα αποφάσισα να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση, να συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές. Από τα τελευταία γεγονότα όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαία μια βαθιά ανανέωση στην πολιτική. Χρειάζονται άνθρωποι σοβαροί και πρόθυμοι να εργαστούν. Ακολουθώντας την πορεία του αθλητισμού πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους μας για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν μιλάω για τον αθλητισμό, μιλώ για ένα εργαλείο κατάρτισης των πολιτών, ένα εργαλείου προστασίας των νέων ενόψει τόσο πολλών βιαιοτήτων" αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του.

Δείτε το σχετικό video ακριβώς από κάτω.